There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Sila mygg och svälja kameler

- oktober 29, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Kolla in Aftonbladet (jo, jag vet, värsta skitblaskan), som skriver om det hemska margarinet. Det är inte bara onaturligt och onyttigt utan tillverkas under hemska förhållanden. Vilken chock! Eller inte?...

Kolla in Aftonbladet (jo, jag vet, värsta skitblaskan), som skriver om det hemska margarinet.

Det är inte bara onaturligt och onyttigt utan tillverkas under hemska förhållanden. Vilken chock!

Eller inte?

Vi köper i slutändan oftast det billigare alternativet när vi väl står i butiken och väljer. Det där hemska är väldigt lätt att glömma när man kollar priserna. Vem tänker på grisarna, kycklingarna eller barnarnarbetarna när man kollar på prislapparna. Om det nu verkligen spelade roll skulle vi alla köpa närodlat, ekologiskt och garanterat glada grisar och kossor, men det gör vi inte. Det är för dyrt.

Och jag undrar hur många som fasar och klagar över Flora, Lätta, Becel och Milda som nämns i artikeln men som samtidigt äter lightprodukter, färdiglagad fryst snabbmat, halvfabrikat och billigt kött utan att ens fundera på de långsiktiga effekterna av att stoppa i sig den maten.

Vi äter Flora på smörgåsarna här hemma. Förut åt vi lätta, Lätt och Lagom, Milda och ICAs egna lättmargarin. Bregott smakar väl helt ok men är skitsvårt att bre på mackorna, så därför skippar vi det. Hur mycket mackor äter ni? Hur mycket smör/margarin gör ni av med?

Frågan är om bytet till Bregott ens är märkbart om inte ni äter extremt bra mat överlag redan? Jag har en känsla av att en Billys pizza eller ett besök på Donken i veckan är bra mycket bättre att jobba bort än bytet av smörgåsmargarin. Eller de där färdiga frysta schnitzlarna, den billigaste falukorven, köttbullarna, brödet som innehåller bara vitt mjöl och massor med socker och alla lätt och light produkter, mat med sötningsmedel och lösgodis…..alltså listan kan ju bli precis hur lång som helst.

Jag tycker att ni ska äta det som får er att må bra, men också tänka efter själv och inte falla för fläskiga rubriker som får er att tro att ni blir sundare, friskare människor genom att byta ut det ni brer på mackan.

Mat är mycket större och långt mer komplicerat än så!