There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Sluta känn er så kränkta hela tiden. Det här är mitt liv, inte nån jävla betygsskala på hur mycket jag tycker om er.

- september 16, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 11 comments -

Måndag: åh, livet leker. Alla är så underbara! Jag älskar livet. Puss puss! Tisdag: vilka vänner jag har. Livet är så bra just nu. Mina vänner är bäst. Jag älskar...

Måndag: åh, livet leker. Alla är så underbara! Jag älskar livet. Puss puss!

Tisdag: vilka vänner jag har. Livet är så bra just nu. Mina vänner är bäst. Jag älskar er alla!

Onsdag: föräldramöte, Shit vad kul! Så underbart att få sitta i klassrummet ett par timmar. Tjohoooo!!

Torsdag: yeeee! Jag älskar mitt jobb! Alla är så himla snälla och gulliga! Dessutom är det bara sol och vackert väder ute varje dag! Tack Gud.

Fredag: min underbara familj, vi ska äta fredagstacos och kolla på familjefilm ikväll! Shit vad najs. Mamma och pappa kanske dricker ett glas rött, ojoj då!!!

Lördag: hela familjen städar tillsammans och njuter av att göra hemmet fint. Sedan lagar vi mat ihop. Inget bråkande eller gnäll. Alla gillar att få vara delaktiga och hjälpa till. Och solen skiner hela dagen. Åh, jag är så kär! Och sen äter vi nybakade bullar allihopa.

Söndag: vilodag. Kanske en skogspromenad följt av mysigt fika med vällagad matsäck. Det är nästan så man hör änglakören när vi går genom skogen, det är så vansinnigt vackert! Jag älskar livet! Och livet älskar mig!

 

FUCK NO!!!!!

 

Så här ser inte mitt liv ut.

Jag älskar min familj men vi bråkar hemma ibland. Barnen bråkar med varandra. Maken och jag bråkar, ungarna och Maken och jag bråkar. Ibland skriker vi åt varandra. Ibland gråter jag.

Det är mer trångt, stökigt och smutsigt än mäklarvillatomt, rent och välstädat.

Vi ses inte allihopa, alla dagar. Ungarna har sina agendor, vi har våra.

Jag älskar definitivt inte alla miljoner föräldramöten, utvecklingssamtal, BRFmöten, läkarbesök, andra möten i skolan (när ungarna inte skött sig).

Det är inte soligt varenda dag, det är inte alltid roligt att kliva upp klockan 05 för att hinna till jobbet.

Jag älskar mina vänner men det är inte alltid vi är överens. Ibland bråkar vi. Det är långt från alltid vi tycker lika.

Jag mår inte alltid bra. Jag är oftast glad men jag är ofta ledsen också. Jag kan må asdåligt. Jag har massor med problem som jag tycker är svåra att hantera.

Jag är matmissbrukare.

Jag är fet.

Jag tycker att jag är ful.

Jag är ganska bossig och bestämd och jag fegar sällan ur när det kommer till att säga ifrån. Jag är inte konflikträdd. Däremot kan jag tycka att det är ASJOBBIGT att bjuda in mig själv för jag tror alltid att ingen egentligen vill ha mig med. Jag tycker telefoner är läskiga och messar hellre än ringer. Jag är väldigt bra på att peppa andra och säga att jag tycker om dem. Jag är väldigt dålig på att göra detsamma med mig själv.

Jag gillar att festa och umgås. Och med festa menar jag gärna hela natten! Det händer att jag ibland blir jättefull. Jätte-, jätte-, jättefull! Aldrig när ungarna är med eller när jag har ansvaret för dem dock.

Mitt liv är nattsvart ibland. Såpass att jag kan känna att det snart ska ta slut. Jag faller ner i avgrunder som jag hittills tagit mig ur. Det gör ont varenda gång. Jag tror ibland att ingen älskar mig, förutom de som liksom måste, maken och barnen.

Jag undrar varenda dag om det är jag som är galen eller världen runt omkring mig.

Nu undrar jag, vad vill ni helst läsa om här i bloggen?

Vill ni läsa att varenda dag är den andra lik? Där jag bara skriver om saker som är glada, fyllda med kärlek och alldeles rosa, eller vill ni ha mitt liv? Där vissa dagar är rosa men många är svarta och däremellan alla andra nyanser och färger.

För min blogg är jag. Den är bitar av mitt liv. Den är inte allt, alltid. Ofta visar den bara en del av något mycket större men jag skriver aldrig något jag inte kan stå för. Eller, ja, det kanske har hänt, men det är ovanligt.

Jag undrar, för när jag efterlyste fler vänner med liknande intressen som jag, fick jag ett mail.

Så här stod det ungefär (jag har skrivit om det eftersom jag vet vem som skickade det):

"Jag undrar.
Du letar efter andra som vill åka bort med dig (för att du vill göra saker du inte gjorde när du var 20år)
Jag vet vem du åkte med förra gången, varför letar du efter andra?
På riktigt! Tänk efter!
"Dina vänner är bra men du vill ha mer?!" så kan man väl inte säga?!
Visa tacksamhet istället!!!
Folk kan bli ledsna. Har du ens tänkt på det?"

Och jag undrar, vem av er blev ledsen?

Faktum är att när jag efterlyste folk som ville åka på Sabatonkryssning med mig så ville ingen. När jag ville ha sällskap till Opeth på Grönan så ville ingen, när jag ville ha sällskap i stan i Fredags eftermiddag ville en, som inte kunde. Och sen i efterhand visade det sig att Mästerkocken också var i stan, men då var det redan för sent.

När jag ville åka på festival så fick jag med mig en och hon är världens bästa, det vet hon, och vi hade det asbra, men ska jag nu tvinga henne att åka med mig varenda år bara för att hon var den enda som ville? Vem åker jag med om hon inte vill?

Varför skulle mina vänner bli sårade av att jag vill göra saker de ändå inte är intresserade av, och att jag vill ha sällskap när jag gör dem? Jag blir inte sårad av att de inte vill följa med mig.

Sen sa Maken att det kan ju vara så att mina vänner tar illa vid sig för att jag skriver att de (och jag) inte är så spontana, men vi är ju inte det! Vi är 40, med familjer, hus, landställen, barnens aktiviteter och heltidsjobb. När fan ska vi hinna vara spontana? Va?! Det är ingen kritik, det är så det är.

Hade det inte varit för Maken hade jag inte heller kunnat dra iväg på äventyr. Jag drar, han stannar hemma. Låter det orättvist? Kanske. Jag har varit hemma i 17 år. Och Maken gör saker som inte syns i bloggen. Vi gör saker tillsammans också. Bara så att ni vet. Han är varken kränkt eller sårad, eller nertryckt.

Så vad vill ni ha? För jag känner att ska jag bara skriva gulligt och puttinuttigt kan jag copypasta början av det här inlägget och sen köra det varenda dag.

Men då känner jag att jag kan lika gärna lägga ner, för så ser inte mitt liv ut!!!

Kommentera nu!

 

 • Markus

  Svenskar är så sjukt fega och lättkränkta. Denne ”Någon” som alla alltid skall ta hänsyn till, för ”Någon” kan ju bli stött/kränkt/irriterad/ledsen/what ever. I 99 fall av 100 så inträffar det inte!

  Och när det väl nu inträffar, så är det tammefan denna ”Någons” förbannade skyldighet att säga till och kommunicera vad som inträffat och varför. Säger man inte till (dvs så att det är _tydligt_ för andra varför man tycker som man tycker) har man faktiskt ingen rätt att kräva att någon annan skall förstå/ändra sig.

  Denna ”Någon” behöver droppa offerkoftan, släppa sargen och komma in i matchen.

  Svenskarnas nationalsport har av någon anledning blivit ”Kränktheten” och det leder till massa offer som går runt och känner sig felbehandlade utan att ta ansvar för att faktiskt vilja lösa problem – utan istället älta runt dem i all evighet.

 • Maud

  Nä, livet är ingen dans på rosor och jag ser inget fel i att hitta andra som delar ens nya intressen samtidigt som man har de gamla vännerna kvar. Det har jag gjort och gör. Nu har jag tid över till mig själv och det jag vill göra vilket kan ses med oblida ögon av den del. Det är precis som att som kvinna och mamma så ska man bara ställa upp för andra och när man för en gångs skull kräver lite själv så blir det ett jäkla hallå. Man får absolut inte ändra sig eller utvecklas för det är så jobbigt för andra som då blir påminda om sitt eget tillkortakommande. Det går aldrig att uttrycka sig så att ingen känner sig krängt. Människor läser in det de vill läsa och tolka en text. Har man fått för sig att man är krängt så kommer man tolka allt som krängande. Fortsätt var som du är. Konstigt nog så får en karl vara rak men en kvinna ska alltid vara så j-la tillmötesgående i allt. När man då säger ifrån så tittar folk chockat och tycker man är otrevlig. Slutat bry mig om trångsynta människor speciellt kvinnor är duktiga på att missunna andra kvinnor framgång. Kram.

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Tack Maud och HEAR, HEAR!
   Du har en bra poäng i det du skriver!

 • Michaela

  Jag förstod på en gång vad du menade när du sökte vänner som var som du. Jag har inte känt dig så länge eller umgåtts med dig förutom på jobbet men jag tycker ändå att jag fått kläm på hur du är som person. Du verkar ha missat en hel del av livets goda i dina yngre dagar och nu när du blir starkare och starkare så vill du ta igen allt du missat. Det är klart att det är svårt att hitta någon i din egen ålder som vill/kan haka på, vi har ju gjort allt detta när vi var just yngre. Är väl inget fel i att söka nya vänner, det säger ju inte att de gamla inte duger. Vissa vänner går man på bio med, vissa tränar man med, vissa festar man med, vissa gråter man ut hos. Vill man inte veta allt som händer i ditt liv, gå då inte in och aktivt sök upp bloggen och läs för guds skull. Visst, jag kan känna att du har ett oerhört inre kaos men jag tror även att bloggen får dig att få ut allt du hållt inom dig i alla år. En form av reningsprocess och det är bättre att det kommer ut än att du håller det inom dig och sakta förgiftar ditt inre. De vänner som inte vill vara med dig på din resa får väl själva leta upp andra/nya vänner. Har man åsikter om vad du skriver är det väl bara att fråga dig och be dig utveckla/förtydliga. Det är väl för tusan inte högstadiet vi går på eller? Heja Tess!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Tack Michaela!!!
   Och heja dig!!!

 • Elena

  Så länge du inte tänker på HUR du skriver/säger så kommer det du skriver alltid tolkas.
  Framför allt om man var där och/eller vet vad det handlar om.

  Ja, jag tycker också att de som känner något inför det du skriver eg ska ta det med dig, men man kanske varken vill eller orkar eller känner att det är någon ide.
  Rätt? Nä.
  Betyder dock inte att det de känner är mindre viktigt.
  Och om jag, i det här fallet , flaggar lite snyggt för dig hur det du skriver KAN tolkas…så skulle man kunna tänka sig att din reaktion på det skulle vara SHIT, jävligt dumt uttryckt av mig om någon kan tänkas ha uppfattat det så??!!!
  Och göra om och göra rätt.
  Men det är bara MIN åsikt.

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Men jag tänker på hur jag skriver. Hur kan du förutsätta att jag inte gör det?
   Jag har med omsorg valt varenda ord och det är inte för att folk ska tolka in annat, utan för att det ska läsas precis som det står.
   Visst folk kan ta illa upp, fast verkligen inte om de läser det som faktiskt står, utan att tolka in massor med annat.
   Jag står för det jag skriver, inte det folk väljer att tolka in.

   Jag har aldrig sagt att någons åsikt är mindre viktig, men om jag inte vet om den så kan jag knappast förväntas ta hänsyn till den. Och tredjepartsinlagor gäller inte. För att vara tydlig, är du arg på mig får du säga till. Om du inte säger till får du skylla dig själv.
   Du kan känna det som att jag inte bryr mig, jag kan känna det som att du inte är en särskilt bra vän som inte vågar/vill/orkar ta upp problemen med mig direkt. Om du är arg på mig har du ett eget ansvar i att ta upp det och du kan knappast förvänta dig att jag ska be om ursäkt om jag inte ens vet att du är arg, eller bara har hört det ryktesvägen.

   Nu är det ju inget direkt mellan just dig och mig, och jag hoppas du förstår att det var ett exempel.

   Jag är inte ute efter att göra folk arga eller upprörda och jag tycker att det är upp till var och en att ta ansvar för sina relationer. Med det menar jag att den som är arg/upprörd får ta tag i det med mig själv. Jag sköter inte sånt via tredje part.

   Ska vi enas om att vi är vuxna människor som faktiskt borde ta ansvar för våra egna relationer.

   • Elena

    Jag tror inte att du är ute efter att såra.
    Men det betyder inte att man inte gör det ändå. Och när man får en liten Hint om att så kanske är fallet från någon, så hade iaf jag dragit öronen åt mig och kapitulerat.
    Men vi är alla olika.
    Jag försöker gärna, om jag kan, hjälpa vänner genom att bl.a. som i det här fallet, att försöka få dig att förstå vad som KAN vara en del i att människor du bryr dig mkt om, drar sig undan.
    Jag är inte svartsjuk, absolut inte avundsjuk och har ett faktiskt ganska ok liv, Troll eller inte.
    Detta är försök till hjälp. Men det är lite som att köra skallen i väggen ;)..

    • http://www.partypinglan.se Tess

     Hahahaha, ja du har ju lite sinne för humor och ironi i alla fall (troll) ;)
     Jag får ge dig den! :D

 • Elena

  Du skriver ibland på ett sätt som KAN såra och som KAN göra folk i ditt liv förbannade och ledsna.
  Det är DIN blogg DINA åsikter DITT liv blabla..absolut!
  Men du väljer att skriva ut det mesta? som händer i ditt liv offentligt och de människor du har i det..får åka med.
  Spelar ingen roll om du anser du visar respekt genom att inte använda namn osv.

  Folk reagerar inte alltid på VAD du skriver, är HUR du skriver, funderat på det?

  Att skriva att du söker nya människor i ditt liv och det är väl en sak..är väl bara att göra? inget konstigt med det..typ…eller sök på nån matchmaking sida el nåt?…
  Men hjälp mig hitta andra som jag eller vad det stod, tolkas som att du inte har nån lika kul som du bland dina vänner? KAN också tolkas illa av nån som ser sig som din vän..
  Och när du skriver att du vill åka på festival med någon som V I L L åka….KAN det tolkas som att den som Åkte med eg ,enligt dig då ,inte ville…?..inte dög?

  Du funderar på varför människor i ditt liv väljer bort dig?
  Kanske inte ska söka svar hos andra?
  Om du inte kommer på svaret själv så kanske du behöver hjälp?
  Kan ju hjälpa dig med andra problem du också säger att du har?

  Tror inte nån vill läsa skit på din ( el andras) bloggar. Man får helt enkelt tänka efter hur man utrycker sig. Både i skrift och verbalt kanske..

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Tack!
   Nu hamnar konversationen på rätt ställe, äntligen.

   Jag förutsätter att denna någon, om den nu existerar, har ballar nog för att hojta själv om det skulle vara så att jag råkar trampa på denna någons tår. Jag kan be om ursäkt, jag kan ändra texten, ta bort, lägga till, förtydliga, men jag kan inte göra nåt av det om denna någon inte klarar av att själv säga att denna någon blev, arg, ledsen osv.

   Pratar vi rent hypotetiskt så fine. Allt kan tolkas på ett eller annat sätt, beror mycket på vilken agenda man har från början. Vill du hitta elakheter i det jag skriver så lär du kunna göra det, men jag har ett förslag. Varför inte helt enkelt läsa texten utan att tolka, för det kan ju vara så att allt jag skrivit är menat exakt som det står och dina tolkningar bara snedvrider texten. Du gör som du vill, givetvis, men det är ett förslag.

   Jag är rak själv. Säger ifrån, säger till, och jag förväntar mig att mina vänner gör detsamma. Speciellt eftersom jag har bett dem att göra det. Jag tolkar så lite som möjligt, försöker läsa saker som de står, frågar om jag undrar. Istället för att automatiskt utgå från det allra värsta scenariot och sedan inte ens säga till utan kränkt bara dra en filt över huvudet.

   Men vi är alla olika.

   Tack i alla fall för dina åsikter och för att de hamnat bland kommentarerna.