There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Snart e det jul

- december 12, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jupp, även hos Grinchen blir det jul till sist. Den 24:e kommer man inte undan liksom. Det känns helt okej, det passerar rätt snabbt och lite mysigt är det alltid...

Jupp, även hos Grinchen blir det jul till sist. Den 24:e kommer man inte undan liksom. Det känns helt okej, det passerar rätt snabbt och lite mysigt är det alltid när det väl kommer till kritan.

Snöstormen som skulle komma, lämnade Stockholm utan större snömängder. Nu är det barmark, torrt och plus 5 grader. Känns som en lyx att ägna dagarna åt att promenera runt i skogen. Hundpromenaderna går i rätt varierande tempo. En del hundar vill bara strosa och stanna och lukta eller ligga och rulla runt i gräset. Andra tycker att gå snabbt är det bästa som finns. Jag anpassar mig.

Igår blev det dock rätt bra tempo överlag och det visade sig framåt eftermiddagen när jag haltade fram för att jag hade så ruggigt ont i ena foten. Det får bli en Diklofenak-kur fram till jul, så jag inte åker på en ordentlig inflammation. Att promenera mindre är inte att tänka på och vad gäller skor har jag redan bra, ordentliga skor så där finns inte heller så mycket att göra. Jag går i varierande tempo, på varierande underlag men foten är helt enkelt lite överansträngd.

Idag tänkte jag åka iväg och leta efter nya byxor. Jag sliter rätt bra på mina brallor under dagarna numer så jag behöver nåt nytt. Passar mig perfekt att åka till Ullared i februari, då ska jag se om jag hittar lite mer ”arbetskläder” som inte är så dyra. Nya regnbrallor, kanske nån sorts funktionsbrallor, lite tränings tishor osv. Min hög med träningskläder som legat orörd ett tag kommer faktiskt till användning nu. Har insett att ska jag promenera med lite tempo är det rätt praktiskt att använda tränings-bh och träningstishor som hanterar svett lite bättre. Så jag har plockat fram högen och konstaterar att grejerna faktiskt passar. Det är ju roligt.

Med viktminskningen går det åt pepparn. Jag äter alldeles för mycket godis (typ varje dag), snacks och dricker alldeles för mycket vin/öl på helgerna. Det är en skitdålig vana. Dels har jag världens sockercravings just nu för att jag mest lever på mackor (dålig mat!!) och dels har jag dövat en del stressångest med godis. Har gett mig själv time-out till årsskiftet men efter nyårsfirandet ska jag lägga om till bättre vanor. Det är liksom bara att göra, om jag ska ha en chans att nå mitt viktmål, och det ska jag. Så långt är det inte kvar.

Eftersom julen är rätt jobbig för mig och ovanpå det så driver jag ju eget så vill jag inte lägga på ännu fler ”måsten”. Jag är fortfarande inte så bra på att hantera för många måsten. Bättre att ta en sak i taget. Nytt år, bättre matvanor, så får det bli.

Om vi fokuserar på det positiva istället så går jag minst 15″ steg varje dag förutom lö/sö. Det är inte så illa. Dessutom spenderar jag mycket mer tid utomhus, vilket jag tror är väldigt nyttigt. När solen lyser så sitter jag inte inomhus och gömmer mig.

Jag har fått bättre flås och bättre ork de senaste månaderna och trots att jag gått upp ett par kilon så märks det inte i kläderna.
I snitt så går jag 4*30 minuter med typ en kvart mellan varje promenad. så det blir lite som ett långt träningspass. Sen utöver det går jag nån timme med mina egna dogs. Vissa dagar blir det mycket mer andra lite mindre. I vår ska jag se om jag kan börja småjogga lite.
Det beror på om fötterna håller och benen. Ifall det funkar har jag ju perfekta förutsättningar för att träna ”på riktigt”.

Men som sagt, vi spar det till 2014. Nu är det fokus på att må bra, ta det lugnt och inte stressa.

Stockholm 11/12-2013