There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Södertälje sjukhus, överviktskirurgimottagningen

- maj 21, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag ringde till Södertälje sjukhus överviktskirurgimottagning och pratade med en väldigt trevlig sköterska igår. Jag förklarade problemet med tarmvredet (som jag ju inte vet helt säkert är tarmvred) och dilemmat...

Jag ringde till Södertälje sjukhus överviktskirurgimottagning och pratade med en väldigt trevlig sköterska igår. Jag förklarade problemet med tarmvredet (som jag ju inte vet helt säkert är tarmvred) och dilemmat med maten och eventuell medicinering (dvs. Kan jag fortsätta äta Tradolan eller kunde jag få nåt annat som hjälper bättre) och vad tror ni hon svarade?

Jo hon frågade hur det kom sig att jag hade Tradolan hemma. Sen sa hon att hon kunde inte göra nåt. Ville jag veta om det var säkert tillsammans med övriga mediciner skulle jag ringa husläkaren och vad gällde det faktumet att jag inte äter alls just nu men att äta var det enda som tidigare hjälpte så skulle jag ringa dietisten.

Själva problemet tarmvredet och hur jag ska lösa det, det sa hon inget om alls, inte mer än att hon inte kunde göra nåt.

Man kan ju tycka att det är väldigt konstigt att jag är inskriven där och följer deras instruktioner men de tycker att jag ska dra in nån helt utifrån, husläkaren, som inte alls är insatt i det hela, och inte heller själv kan göra några undersökningar. Ska hon då remittera mig nån annan stans för tarmvredet och där ska jag gå på nån separat undersökning? Det verkar ju konstigt när jag ska opas rätt snart.

Hur kul är det för mig att behöva förklara allt om och om igen för folk som inte alls vet vad det är jag håller på med och varför? De lär ju dessutom säga att de inte vill göra nåt med tanke på att jag redan är inskriven på Södertälje.

Och dietisten, en ung tjej som inte kunde förklara för mig varför ketoner är bra för mig men inte för en diabetiker och vad skillnaden verkligen är, vad ska hon göra? Jag vill ju inte äta i alla fall. Ser inte det som en lösning just nu.

Usch, jag hade verkligen hoppats att jag skulle få hjälp och inte bara bli runtskickad.

Riktigt, riktigt dåligt tycker jag. Jag är sjukt besviken.

Nu är det tredje natten jag vaknar för att jag har ont. Kul värre när jag bara har 6 timmar på mig att bli pigg från första början.

Tre veckor kvar. Tre långa veckor verkar det bli. För jag lär nog få köra det här racet själv bäst jag kan.