There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Solen skiner i alla fall

- april 1, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Första April. Igår morse trodde jag inte jag kunde sjunka lägre. Usch vad allt är jobbigt ibland. Sen samlade jag ihop mig själv ännu en gång, tog en dusch och...

Första April.

Igår morse trodde jag inte jag kunde sjunka lägre. Usch vad allt är jobbigt ibland. Sen samlade jag ihop mig själv ännu en gång, tog en dusch och gick vidare på det enda sättet jag kan. Genom att bara lämna skiten bakom mig. Allt det som gör mig ledsen.

Sånt som att inte kunna känna mig prioriterad, älskad, önskvärd, efterlängtad. Sånt som det här ekande tomrummet innuti mig.

Jag faller och sen reser jag på mig och går vidare.

Jag har alltid haft ett mörker i mig, fast det har aldrig varit så stort och svårkontrollerat tidigare. Jag har fungerat, nu är det med mycket vilja jag håller ihop. Det låter kanske som en massa babbel, jag tänker ofta så själv, att jag funkar alldeles för bra för att egentligen må så dåligt, men det är för att jag måste.

Jag har inget annat val än att hålla ihop mig själv så gott jag kan. Utan allt roligt skulle det vara bara mörker och jag tror jag skulle gå under helt. Jag måste leva för att ha nåt att leva för och för att orka börja arbetet med att hitta vägen till att må bättre.

Fortfarande tycker jag det känns nästan smutsigt att erkänna att jag mår så dåligt när jag har allt jag behöver. Och jag är van vid att alltid vara den som tar mig igenom allt, som klarar allt och det är inte lätt att erkänna att det här nästan är för stort för mig att hantera.

Ibland tänker jag att jag inte orkar mer men jag har inte ett enda bra alternativ att stanna vid. Jag kan inte stanna kvar i sängen och bara vägra leva, jag har ett ansvar för andra som kommer före allt jag är. När jag inte själv känner att jag orkar med mig så påminns jag alltid om alla de andra som är viktigare än jag och så biter jag ihop ett tag till.

Men det är tungt.

Bästa sättet att glömma är att sysselsätta mig med annat. Det gäller bara att välja rätt saker. Jag har insett att stora projekt är för svåra att greppa och för många saker på en gång ger mig ångest så jag försöker omorganisera i mitt liv.

Jag kör ett stenhårt fokus på att göra en sak i taget, och att faktiskt se till att få en sak i taget gjord! För det känns skönt att få saker avklarade! Det ger mig en känsla av att komma vidare. Jag tänker att så länge jag rör mig framåt, även om det är med begränsad hastighet, så har jag inte stannat upp och inte heller förlorat.

Idag klipper Maken Ninjan till vårfrilla. Nu är det vår på gång har jag bestämt!