There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Sommardäck PÅ!

- mars 13, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Nu har jag bytt till sommardäck! Och alla ni tråkmånsar som hävdar att det kommer komma massor med snö nu, ni har FEL! Bara så ni vet. Och bara så...

Nu har jag bytt till sommardäck! Och alla ni tråkmånsar som hävdar att det kommer komma massor med snö nu, ni har FEL! Bara så ni vet.

Och bara så ni vet, om det kommer lite snöblandat slask så klarar jag mig fint. Så länge det inte ligger kvar på vägen så e det inga som helst problem. Så det så!

Igår var det galet fint ute. 15 grader i skuggan och jag som var i solen hade det ännu varmare! Längtan efter riktig vår och sommar är stor nu!

Igår var jag också på kundmöte. Det gick bra, jag hoppas på affär! Det svåra är inte att sälja mig själv, alla gillar mig. Det svåra är att folk ska ha råd att betala. Det är oftast inte ens det att de inte vill, utan de få gånger som jag har fått nej, så har det handlat om att folk inte har råd. Och jag förstår det. Vi är inte heller gjorda av pengar. Och det finns andra, som är billigare. Så är det.

Men jag bygger en ny marknad. En där priset är rimligt för att verksamheten faktiskt ska kunna drivas runt. För jag vet att det finns de som ligger på nästan hälften av mina priser. Och antingen så jobbar de i stort sett gratis eller så rastar de hundar bara vid sidan av nåt annat, eller så jobbar de svart. Jag kan omöjligt tänka mig att de kan ta ut någon form av bekskattad lön, någonsin, på enbart hundrastning.

Jag kommer inte heller bli rik. På varje hundralapp får jag behålla 35 kr. Och ändå blir det dyrt ut till kunden. Det är tragiskt. Det är ett system som slårt hårt mot företagare.

Av erfarenhet så kan jag säga att de som rastar så där lite vid sidan om må va billigare men också opålitligare. Det finns ingen garanti för att de kommer hjälpa till när de lovat eftersom de är beroende av ett annat jobb själva. Och cash is king.

Som kund hos Grisen och Jag har man bästa tänkbara service! Jag har hittills aldrig ställt in en promenad. Jag ställer alltid upp på extra promenader, kan hämta och lämna hunden även om den tillfälligt är på besök hos någon annan, rycker ut om det uppstår ett akut behov och jag är pålitlig. Håller mina tider, tar hand om era hundar på bästa sätt och beviset på det är att jag har 100% nöjda kunder!

Jag vet, för det berättar mina kunder för mig! Så nöjda är mina kunder!

Jag är stolt över mitt lilla företag. Det är härligt att kunna leverera till kunden en tjänst som jag kan stå bakom till 100%

Idag hade jag med mig Ninjan och Samurajen igen. Nu ligger de i hårdträning ;) Vi tränar massor på varje promenad. Att gå ordentligt i kopplet blir ett krav när man går med 3-4 hundar samtidigt. Att uppföra sig under promenaden och vid hundmöten är också viktigare än någonsin när man har många hundar med sig. Det går bättre och bättre!

Här hemma tränar vi på att inte skälla ut alla utanför fönstret, eller utanför tomten när dörren till baksidan står öppen. Och att inte hälsa på folk som kommer in genom ytterdörren genom att attackera dem med tänderna först. Och att inte sno mat eller skor eller strumpor eller annat som ser ut som att det går att äta eller leka med.

Dagens väder var underbart! Nästa vecka ska det tydligen bli skit. Men snart är det vår på riktigt!