There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Sprutor

- mars 31, 2009 - by , in Gott och Blandat, Personligt, with 1 comment -

Min son T, nummer 3 i skaran, ska få sprutor. 1 spruta i månaden ett tag framöver. När beslutet togs frågade jag farbror Doktorn om jag kunde ge T sprutorna...

Min son T, nummer 3 i skaran, ska få sprutor. 1 spruta i månaden ett tag framöver. När beslutet togs frågade jag farbror Doktorn om jag kunde ge T sprutorna själv. Jag hade ingen aning om vad jag gett mig in på.

Spruta med tillbehör

Spruta med tillbehör

Förut…

För några år sedan behövde jag ge mig själv sprutor.
4 eller 6 st om jag inte minns fel. Det var inte speciellt svårt, sprutorna kom liksom färdigladdade och det var bara att nypa tag i fläsket och sticka.

För övrigt har jag ingen utbildning inom sjukvården. Viss nålvana har jag, för jag är sömmerska i botten och jag har jobbat ett par somrar när jag var 15 & 16 inom hemtjänsten (så nära sjukvården som jag har varit). Men vis av min egen erfarenhet med sprutorna och övertygad om att jag minsann kan, så kläckte jag den där ödesdigra frågan ”- Kan jag ge T sprutorna själv eller måste vi till en vårdcentral?”

Omtanke♥

Jag gjorde det av omtanke, vill jag bara säga, för T går redan på tillräckligt många läkarbesök så jag tänkte han skulle slippa fler. Ja visst sa farbror Doktorn vi skickar med dig hem det du behöver.
Så när läkarbesöket var slut plockade sköterskan fram nålar, uppdragare, sprutor och såna man torkar rent med. Jag fick en hel hög och det var då det slog mig, vad i hela världen har jag gett mig in på?

Nålen, väl inpackad

Nålen, väl inpackad

Svårt?

Nåja hur svårt kan det vara. Läkemedlet är ett licensläkemedel så vi behövde tillstånd från läkemedelsverket för att få ut det på apoteket och medan vi väntade en vecka på att få klartecken och hämta ut receptet så insåg jag att även jag har mina begränsningar.

Grannar, grannar, tack för att ni stannar kvar…

Men, man har väl inte grannar bara för att man ska behöva lyssna på dem när de spelar hög musik och bankar i väggarna? Min närmaste granne är ”syrra”. Varför tänkte jag inte på det tidigare?
Otroligt praktiskt måste jag säga och väldigt trevlig är hon med.

Så jag bad om hjälp och såhär i efterhand är jag glad att jag gjorde det.

Med van hand…

…knäckte hon flaskan och drog upp rätt dos i sprutan, letade fram det ställe där hon skulle sticka, rengjorde och stack IN HELA NÅLEN! Det hade jag aldrig gjort. Tur att T inte såg. Visserligen är han van vid nålar men de är 5mm långa. Den här nålen var 5 cm.
Då var jag glad och lättad, över att jag fattat rätt beslut och hittat rätt kvinna för jobbet (inte jag själv).

  • http://www.lakris.se anna

    Shit, sticka andra är väl ok men sticka sina egna barn vet jag inte om jag vågat ! He..