There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Startskottet har gått

- september 3, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Godmorgon från 06:39 pendeln, hälsar jag. Nocturnal rites ekar i mitt huvud men för övrigt verkar folk mest va trötta och inne i sin egen värld. Idag väntar jobb, som...

Godmorgon från 06:39 pendeln, hälsar jag. Nocturnal rites ekar i mitt huvud men för övrigt verkar folk mest va trötta och inne i sin egen värld.

Idag väntar jobb, som vanligt. Och jag borde matplanera och handla. Allt som kan göra vardagsrutinerna enklare är bra.
Idag börjar också 8 veckor strikt och trist. Jag ger det max en vecka innan jag känner behovet av att fuska. Jag har såna problem med maten fortfarande. Den är min tröst, min belöning, den är plåster på såren en stund och en välkommen paus när jag är stressad. Den är en ursäkt, en orsak och alldeles hopplöst svår att tämja.

Förra gången körde jag 4 veckor och det var svårt, speciellt eftersom resultaten inte riktigt uppvägde ansträngningen. Den här gången köra jag dubbla tiden och inte riktigt samma upplägg. Jag hoppas min kropp för en gångs skull svarar bra så det kanske känns lite enklare.

Det är enkelt att bara tänka att det är ju bara att inte äta mer än det jag ska, så har jag löst problemet, men när suget sätter igång är det as-svårt att tämja och ignorera. Det är inte bara ett sug för att jag sockerdippar utan det är ett kroppsligt, fysiskt sug som handlar om vanor och det har egentligen helt andra triggers än behovet av mat som energikälla.

Så framöver kommer det bli mycket kost- och näringsprat i bloggen igen. Massor med viktfunderingar och sånt där ifrågasättande av normer igen. Gör jag det för min skull eller vill jag inte inse att även jag fallit för den gängse normen och bara strävar efter att bli som alla andra? Normal.
Och vad är det egentligen?
Och varför skulle jag vilja bli nåt annat än den skruvade person jag redan är?

Det kommer, jag lovar, när det börjar kännas jobbigt och huvudet gör allt i sin makt för att få mig att tänka om.

Trevlig måndag på er alla.
Skicka pepp och hejarop, jag kommer behöva det.