There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

STOPP!

- februari 8, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Dag 6 och jag ska verkligen inte klaga. Förutom lite huvudvärk så går det ju galant. Detoxen alltså, eller pulverdieten eller vad ni nu brukar kalla det. Aldrig mer pulver...

Dag 6 och jag ska verkligen inte klaga. Förutom lite huvudvärk så går det ju galant. Detoxen alltså, eller pulverdieten eller vad ni nu brukar kalla det. Aldrig mer pulver sa jag tidigare och här e jag nu igen. Lite bättre, lite klokare och kör en strikt VLCD kur på 6 veckor.

Hur blev det så här?

Ja, när julfirandet hade fortsatt hela Januari också och jag liksom längtade till det där vinglaset på fredagkvällen och drack en öl till maten en onsdag och åt smågodis alla dagar i veckan och käkade på Donken till lunch, ja där nånstans insåg jag att jag måste sätta stopp.

STOPP, med riktigt stora bokstäver.

Det var inte längre jag som valde, det var min kropp som hade ett konstant sötsug, en längtan efter fet mat och alkohol. Och dessutom magkatarr. I längden var det helt enkelt ohållbart om jag inte ville braka igenom hundrakilos barriären igen. OCH DET VILL JAG INTE!

Så jag tänkte att 6 veckor är en bra start för att vänja mig själv av med socker, fett och alkohol och framför allt VANAN att äta, mumsa, konstant! Dessutom tänkte jag som en bonus att magen skulle få vila lite och jag ville göra det felsäkert och superenkelt för mig. VLCD. Enkelt tänker ni? Ja inte mentalt kanske, men i praktiken. Ät dina pulver, drick vatten och det är allt.

ALLES!

Så länge man klarar av att ignorera att precis allt runt en, till och med det man vanligen inte gillar, doftar UNDERBART!!!

Jaja, svart kaffe och bubbelvatten it is! 6 veckor är en fjärt i oceanen. 6 veckor går så snabbt. Det gäller bara att vara fokuserad, och jävligt bestämd och envis. Och veta att det går.

Svårast är givetvis fredag kväll till söndag. Då i alla fall jag mumsar som allra mest.

Förut trodde jag att man dessutom gick upp allt snabbt som attan, men det behöver faktiskt inte vara så. Jag har insett det nu efter att gjort det själv en gång att lägger man om sina vanor efteråt så går man upp ca 3 kg och that's it! Lägger man inte om sina vanor efter en diet funkar ju ingen diet i världen, så egentligen är det väl ganska självklart. Kruxet är att man behöver veta hur man ska fortsätta sen. Vet man inte det blir det svårt.

På måndag ska jag väga mig. Vecka 1 är då avklarad och jag börjar vecka 2. Vikten är ju inte allt i det här, men självklart vill jag gå ner. Det är ju en del av hela planen!

Förutom pulvren, som tar stor plats i mitt liv just nu, så har jag bokat in en likadan kryssning för mig och Maken som vi gjorde förra året. Det var underbart och nu längtar jag verkligen till denna. Bara vi två i 5 dagar. I visby, på Bornholm och i Köpenhamn. Underbart!!!

Sen håller jag på att boka in en tjejresa till värmen också. Underbara sommar, den kommer bli grym. Dels kommer jag va några kilon lättare, dels håller jag verkligen på att få rätsida på mitt liv! Var hos doktorn igår och jag fick klartecken att fortsätta med mina antidepp så länge jag själv vill!

Jag är verkligen jätteglad för de har gett mig sån balans i livet! Och jag mår så mycket bättre! Jag har så mycket att se fram emot, och jag känner mig verkligen lycklig!