There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Ta era fuskande arslen och dra nån annan stans!

- april 10, 2015 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Är det nåt som verkligen, _VERKLIGEN_ stör mig, så är det allas godtyckliga tolkningar av lagar och regler. Att köra 10 km/h över hastighetsbegränsningen, är standard för många. Att plocka...

Är det nåt som verkligen, _VERKLIGEN_ stör mig, så är det allas godtyckliga tolkningar av lagar och regler.

Att köra 10 km/h över hastighetsbegränsningen, är standard för många. Att plocka med sig en penna och nåt PostItblock från jobbet likaså. Att böja, bända och sträcka ut bestämmelser för att dessa ska passa en själv är mer än ok, det är en självklarhet som blivit en vana för många.

Problemet är bara att vi kan inte godtyckligt välja själva vilka lagar som är mer okej att bryta mot. För i så fall är det ok för nån att snatta, för en annan att köra 35-40 km/h förbi en skola. Hemtjänsten kan välja att slarva lite här och där, många är gamla och har ingen koll. Företag kan slarva med kvalitén och kanske ta nån kr mer betalt än vad som sagts.
Om det är upp till var och en med var man drar en gräns för vilka lagar och regler man behöver följa.

Lagen är ganska svart/vit. Står det 50 på en hastighetsskylt så är det max 50 km/h som gäller. Att snatta är förbjudet, lika så att sno med sig saker från jobbet.

Alla vet det men sen jämförs dessa ”mindre förseelser” med större brott som våldsbrott, misshandel, felaktig läkarvård, pedofili, och plötsligt har man liksom hittat sig en gråzon. Dessa små brott är ju ”ingenting” i jämförelse. Och för många blir de i och med detta ok.

Att köra 35 km/h på en 30-väg känns kanske inte så farligt, tills den dagen en unge ligger under bilen. Då räcker liksom inte ursäkten att man tyckte inte det var en sån stor grej.

Att många företag fuskar med kontrollen och temperaturerna när det kommer till mat, kanske kvittar tills de har förgiftat en hel sittning.

Problemet är att det är så allmänt accepterat att alla fuskar lite, så när man, eller jag, säger till, så blir folk irriterade. Jag kallades petimeter på mitt förra jobb, för jag vägrade fuska med maten i skolköket jag jobbade i. Jag menar att slänga in fisk till 1000 elever i en grönsakskyl, för att den behöver stå nånstans och tina, spelar kanske inte så stor roll tills någon fiskallergiker råkar illa ut.

När jag började övningsköra med min äldsta son upplevde jag det jag redan kände till. Hur övningskörningsskylten liksom uppmanar alla idioter på vägarna att tuta, göra galna omkörningar, ligga precis i baken på bilen och blinka med helljusen. Bara för att…

Där och då bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Nån måste börja köra lagligt, förutom körskolebilarna. Desto fler som ligger i rätt hastighet på vägarna, desto säkrare blir det för alla och desto fler kommer följa med i trafikrytmen.

Och jag är så innerligt trött på att folk tycker att det är okej att kalla mig petimeter, eller ”polis” bara för att jag tycker att det är viktigt att göra rätt. Att följa lagarna så gott jag bara kan. VARFÖR ska det vara FULT att göra rätt? Och helt okej att racka ner på mig, istället för att ta sitt eget ansvar? Vart tog stoltheten över att man är duktig som gör rätt vägen? När ersattes den av en rätt för alla andra att racka ner på en? När blev det mer okej att göra fel än rätt?

Nu kör jag jävligt lagligt. Inget mer ”ligga 10 över”, eller köra 90 på 70-sträckan från Globen till Farsta, bara för att ”alla andra” gör det. Och precis som jag rensar mitt flöde på Facebook från folk som är uttalat rasistiska, eller bara rakt av korkade, så kommer jag inte heller behålla ”vänner” som tycker att det är ok att kalla mig ”polis”, eller hoppar på mig för att jag tycker att det är viktigt att göra rätt.

Den dagen nån av dina nära och kära blir ihjälkörd av någon som aldrig borde suttit bakom ratten i en bil, då kommer du önska att folk slutar varna alla om poliskontroller på våra vägar.
SÅ är det.

I min BRF, HSB Brf Åbylund har vi nyligen infört sopsortering. Egentligen är det ingen stor grej alls, vi behöver BARA sortera ut matsoporna i en liten brun papperspåse, för övrigt kan vi som tidigare slänga det som får slängas i restavfall. Vi har däremot fått möjligheten att om vi vill, sortera plast-, metall- och pappersförpackningar.
Men denna lilla förändring har fått vuxna att slänga allt från renoveringsskräp och glasflaskor till dammsugare och tv-apparater i kärlen för metall, plast och papper. Det som inte går ner i ett kärl, ställs direkt på golvet.
Mina grannar är IDIOTER!

Inte alla, men helt klart några. Dels kan de inte läsa, dels tycker det att det är helt okej att förstöra all tid folk lägger på korrekt sortering, genom att fylla kärlen med skräp. Jag tycker att det är sjukt irriterande och jäkligt tragiskt. Här bor en hel hög folk som helt klart valt sitt eget sätt att tolka våra regler och stadgar.
Sen går det utmärkt att klaga över höjda hyror, som om den här ”felsorteringen” inte kommer kosta oss massor, den med.

Vad är det för fel på folk?
image