There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Tack och gonatt

- december 2, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Idag har jag jobbat hela dagen. Eller, tja, jag jobbar 10-15 så HELA dagen är väl att ta i. Idag har jag också avslutat min första HELA arbetsvecka och det...

Idag har jag jobbat hela dagen.
Eller, tja, jag jobbar 10-15 så HELA dagen är väl att ta i.
Idag har jag också avslutat min första HELA arbetsvecka och det känns i kroppen, trots att jag alltså har rätt sjyssta arbetstider.
Men det är roligt att jobba missförstå mig inte, jag gillar det!

Vid 13 fick jag rejält ont i huvudet, tur nog fick jag tag i lite huvudvärkspiller som hjälpte såpass att jag kunde jobba klart och köra hem. Väl hemma tog jag både migränmeducin och Ipren. Först efter det att vi ätit middag runt 20 så kände jag hur huvudet blev helt bra.

Fisen hade avslutning med dansen och vi var där och kollade. Svärmor kom förbi och tittade hon med och det var väldigt trevligt att träffa henne igen.
Efter showen åkte svärmor hem och vi åkte till Maxi för att köpa ost.
Det är inte bra att åka till Maxi en fredag vid 19, när man har ont i huvudet och inte har ätit.
I kassen när vi passerade självutchekningskassan låg ett par folköl, två stora påsar naturgodis (och min var mycket större ån Makens), godis till 17-åringen som jag var snäll och bjöd på och lördagsgodis till Fisen.
Läste ni ost där nån stans?

Nä, den glömde jag ju.

Planen var kycklingfajitas till middag men Maken mår inte bra och jag mådde inte heller bra så vi skippade det och köpte hem kebabrullar till alla och en Bussolarulle till mig.
Det var ett bra beslut.

Nästa fredag ska jag dricka öl med min gamla klasskompis som jag träffar i skolan numer. Eller, han är ju inte gammal, för då hade jag varit det med, utan jag menar att han är från länge sedan i mitt liv.
Hur som helst ska det bli väldigt trevligt, han är en av få som jag verkligen velat träffa på igen, från de som gick i min klass.
Och innan ni sätter i halsen för att jag säger att jag ska dricka öl, så menar jag givetvis att jag ska dricka lite vitt vin, men jag säger öl, för det var liksom så han sa.
”-Ska vi ta en öl?”
Och jag svarade ja.
Enkelt.

Men det e nästa vecka.
Imorgon ska jag också dricka vin, eller Gin Longdrinks med tranbärssmak, eller kanske bägge.
Jag ska på julfest i Bagis och det ska bli roligt. Den här gången ska jag skita i att klä mig snyggt och bara klä mig varmt, för förra året höll jag på att frysa ihjäl.
Så blir det när killarna som har fest bor i varsin lägenhet i portarna intill varandra och har löst det hela med att man går mellan lägenheterna via balkongen.
Det blir således iskallt i husen eftersom balkongdörren stod helt öppen hela kvällen, och jag var smurfblå, vilket sabbade mitt partyhumör en gnutta.
Så i år ska jag gardera och klä mig varmt.

Idag blev jag påmind om att julen e nära och att det är dax att planera vem som firar jul med vem och var detta firande ska ske.
Ska vi hem till svärmor och hur ska det i så fall funka med Ninjan?
Hur tänkte lillebror göra?
Och finns det någon chans att jag kan övertala Jesse och Tord att fira jul med oss och hur löser vi det med deras vovve isf?

Varje år sticker jag huvudet i sanden och hoppas att om jag bara ignorerar att julen e på intåg så ska jag slippa alla beslut men varje år inser jag att det händer inte.

Numer går jag under namnet Grinchen här hemma man kan ju undra varför?

Å så var det det här med julbord i Orsa, som Maken vill hinna med. Men jag vet inte riktigt när vi ska hinna med att åka dit och hur kul det är att köra 40 mil dit och sen 40 mil hem för att äta julmat, som ändå inte hör till min favvo.
Men för Maken kan jag givetvis göra det, och för att träffa mina fina vänner och kocken och ägaren till restaurangen, och för att bara få prova på deras mat. Men det blir mycket körande när det bara är jag som kör.

Nu har jag i alla fall fått jobb en hel vecka till så jag ska börja med att ta mig igenom ännu en arbetsvecka. Jobbet är roligt men det är tufft när man inte är van att jobba och det tar tid att ställa om sig och hinna med resten av livet också.

Nä, sov gott på er.
Gonatt!

  • http://thomasmatblogg.blogspot.com Mon

    Förstår det är tufft komma igång att jobba, men precis som du säger är det härligt att ha ett jobb att gå till!