There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Tallink Silja Line, ett jäkla skitföretag

- december 13, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 8 comments -

Jag är en ganska luttrad kryssare över Östersjön. Har åkt Finlandsbåtarna otaliga gånger. Är det nåt jag gillar så är det att åka Finlandsbåt. När jag var yngre var det...

Jag är en ganska luttrad kryssare över Östersjön. Har åkt Finlandsbåtarna otaliga gånger.
Är det nåt jag gillar så är det att åka Finlandsbåt.

När jag var yngre var det just Silja Line som hade de fina båtarna. När Symphony och Serenade lanserades åkte jag premiärturen över Östersjön med en av båtarna.
På Silja var det alltid lite bättre, lite finare, till skillnad mot Viking där det bara handlade om att supa och allt var gammalt inpyrt och dräggigt.

Tallink Silja

När Silja blev uppköpt och förvandlades till Tallink Silja åkte jag med Galaxy och vart grymt besviken.
Vilken skitbåt.
Den som i reklamen lanserades som en ny båt var egentligen inte alls ny utan hade gått mellan Helsingfors och Riga (eller nåt sånt) i flera år.

De två däcken där taxfree och restauranger låg var hyfsade, men resten av båten var som ett fraktskepp, enormt ocharmigt.
Tallink Silja är dessutom snåla. Tyckte man att Silja var dyrt innan, så blev det ännu värre. Vatten fanns inte att tillgå gratis någonstans i hela båten förutom i hytten.
20 kr per flaska skulle man betala, och ville man ha ett glas vatten till vinet köptes även det på flaska.

Aldrig mer

Redan då sa jag aldrig mer Silja och det har jag hållit mig till utan problem.

Nu visade det sig att Lillebror bokat kryssning som vi var lite intresserade att följa med på, med Tallink Silja. Jag hade fått en rabattkupong som gav ett par hundralappar rabatt på en hytt så jag tänkte att ok, det kan ju va kul att åka tillsammans.

För det första är deras onlinebokning rörig, det tar TID att ta sig igenom hela processen. När jag hade suttit i 20 minuter och försökt boka in hela familjen fick jag upp två felmeddelanden. Det ena var att systemet ville att jag skulle boka in ytterligare en rabattkupong, vilket jag inte hade, det andra var att det inte verkade finnas hytter tillgängliga.

Så jag ringde telefonbokningen som upplyste mig om att jag inte kunde använda min kupong om vi ville boka hela familjen på en bokning, och att hon inte visste varför systemet sa att det inte fanns hytter, för det gjorde det.
Eftersom vi är 6 personer och således behöver två hytter behöver vi boka oss på två bokningar, för att kunna nyttja rabatten.
Jag VÄGRAR!

Inte ett alternativ

Jag förklarade för henne att vi är en familj som vill åka tillsammans och två bokningar är inte ett alternativ. Jag vill boka in hela familjen i en bokning och kunna nyttja den lilla rabatten jag har fått för att göra en av hytterna lite billigare. Nope, det gick inte.

Däremot kunde vi ju boka en stor familjehytt för hela familjen och då skulle det funka. Kruxet är bara att den är aaaaaaaningen dyrare. Typ 3500 spänn dyrare!

Det slutade med att jag avslutade samtalet med att säga att Tallink Silja är ett jävla skitföretag och skickade luren i örat på henne.

VikingLineSka jag berätta hur det går till på Viking Line?

Hos Viking Line går det MINST dubbelt så fort att boka via onlinebokningen.
Inte 20 klick förbi hotellalternativ, när jag redan valt 40 h KRYSSNING!!!
Utan problem kan man lätt boka in 8 personer i två hytter men är man flera kan man ringa till deras kundtjänst och det KOSTAR INGENTING! De är dessutom alltid trevliga och hjälpsamma.
Talink Silja tar 50 kr för att boka via sin sura kundtjänst. Och inte ens då skulle hon kunna göra EN bokning åt oss alla.

Avbokningar är aldrig några problem hos Viking Line (senast 24 h före avresa), inte heller är det någonsin svårt att boka till.
Man behöver inte uppge allas namn och fullständiga uppgifter direkt utan kan återkomma till webplatsen och fylla i det när man vill före resan.
Perfekt om man bokar en kryssning för ett gäng men inte vet just då vilka som ska med.
Precis lika enkelt går det att själv logga_in för att ändra sin bokning, byta hyttkategori, lägga till måltider eller ändra uppgifterna på resenärerna.

Amorella som går mellan Stockholm och Åbo är dessutom en jättetrevlig båt med bra mycket skönare stämning är Galaxy hade, och vatten, det kan man hämta GRATIS i en kran på bardisken, i ALLA barer!

Aldrig mer Tallink Silja

Det ska mycket till innan jag lägger mina pengar hos Tallink Silja.
Skitotrevlig kundtjänst, riktigt snåla jävlar, som uppenbarligen inte vill ha familjer som min, som kunder.

NEJ TACK !

 • Marcus Bergroth

  jag håller med er om Tallink Silja när var och åkte på en 23 timmars kryssning med Baltic Princess så märkte jag att luftkoditionen inte funka som det ska det blåst inte så som det skall göra o det blev varmt i hytten men ingen kom o kolla upp det fast jag var och sa flera gånger till informationen dom ryckte bara på axlarna o sa bara jaha o sen när man tog kontakt med Tallink Silja så fick man inte en nån ny resa man fick så kallade jävla rese pengar o min resa kosta 150 euro det är ungefär 1200 kr o dom där rese pengarna var bara värda 70 euro det är ungefär 600 kr o då bestämde jag att aldrig mera med Tallink Silja så nu Åker jag en bart med Viking line där dom vät vad kund betjäning är Amorella är en mysig och hem trevligt fartyg och Grace från Åbo linjen

 • subvoid

  Jag håller med, det är ett snålt jävla skitföretag. Jag har precis kommit hem från en tur med Baltic Queen till Tallin. Man fick ingen fri dryck till buffén, allt kostar pengar (man kan ta mjölk i glas som står vid kaffet) + att buffén var det sämsta jag ätit någonsin. Lite att välja på, smakar extremt dåligt (går inte att svälja maten ibland). Båten är fin men ganska tråkig.

  Köpte en guidat tur till Tallin (på båten) för 506 kr till hela familjen. När jag kom av båten fanns ingen buss trots att jag var där i tid. Blåst. Förbannad försökte jag få pengarna tillbaka och blev lovad att jag skulle få det av en person i informationen (Nele Kulm) men sedan sa en annan person (Sigrid Måtas) nej och det blev inga pengar tillbaka. Verkligen dåligt och jag sätter aldrig min for på deras skitbåt igen.

 • http://flitigaflisan.blogspot.com Mille

  Är det en portugisisk vattenhund ni ska skaffa er? Eller en Lagotto eller?

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Ska jag vara ärlig visste jag inte skillnaden men Google is your friend, så om jag fattade rätt så är en Lagotto nåt liknande en Portugusisk vattenhund fast från Italien?
   Det är en Portis vi ska köpa i vilket fall.

   Vi har ju aldrig haft hund tidigare så jag har inte så stor koll på hundar överlag men vi läser på i en rasande fart nu för att vara lite beredda när den flyttar hit.
   Djur är vi vana vid i alla fall, så det ska nog gå bra.

 • http://flritigaflisan.blogspot.com Mille

  Bra Blogg föresten / Mille

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Hej!

   Välkommen hit och tack för kommentarerna!
   Kul att du gillar bloggen :D

   /Tess

 • http://flritigaflisan.blogspot.com Mille

  Håller med dig på samtliga punkter! Siljas goda rykte och namn har fördärvats av Tallink. Jag har alltid rest med Viking med några få undantag – numera funderar jag inte ens.

 • Göran

  Jag håller med! Vikingline är an aning enklare, men mycket billigare och trevligare! jag tycker att SIlja Tallink är ett riktigt dåligt företag!