There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Tänkvärt

- september 5, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Om vi var ensamma i världen, skulle utseendet inte spela någon roll. Ingen skulle bry sig om ifall jag var smutsig, rufsig i håret och osminkad. Ingen skulle bry sig...

Om vi var ensamma i världen, skulle utseendet inte spela någon roll. Ingen skulle bry sig om ifall jag var smutsig, rufsig i håret och osminkad.

Ingen skulle bry sig om ifall jag var fet och ful. Inte heller jag. Jag menar varför skulle jag göra det. Om jag var ensam, skulle jag ha andra saker att oroa mig över.

Men vi är inte ensamma, mer än kanske i själen emellanåt. Och vi lägger enorma mängder tid och pengar på att upprätthålla en korrekt fasad. Skalet räknas, för att andra bryr sig. Konstigt egentligen. Jag menar, varför ska andras åsikter göra hela skillnaden?

För det är ju exakt det vi låter andra göra. Vi ger dem makten att tycka och tänka om oss och vi jobbar hårt för att alla ska tycka rätt saker, inte fel. Vi bryr oss om andras åsikter, låter deras synpunkter avgöra om vi är glada eller ledsna och vi avundas de med ett perfekt yttre. Fast innerst inne vet nog de flesta att skalet, bara är just det, ett skal. Det säger sällan nåt vettigt om människan innuti det.

Världen är ytlig. Allt handlar om utseende och pengar. Den som har mest prylat när han dör vinner. Och alla är vi fast i det mer eller mindre. Men konstigt är det, för vi är alla fast i samma klister som hålls ihop av vad vi vill, hoppas, är rädda för, och tror att andra ska tänka om oss.

Tänkvärt tycker jag, speciellt när jag själv inte känner att jag räcker till. Att min känsla av otillräcklighet också ofta kommer av att jag jämför mig med andra, ”bättre” människor.