There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Tänkvärt

- november 15, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Jag tror på karma, faktiskt är det nog det jag tror på mest förutom på mig själv. Okej, jag vet att jag inte alltid tror på mig själv, ifrågasätter, tvekar,...

Jag tror på karma, faktiskt är det nog det jag tror på mest förutom på mig själv. Okej, jag vet att jag inte alltid tror på mig själv, ifrågasätter, tvekar, tvivlar, men samtidigt så är det just min tro på min egen förmåga som tar mig framåt, tar mig igenom, tar mig över hinder.

Sånt jag tror på

Karma, resultatet av mina tankar, handlingar och ord under min livstid. Konstant finns den här tanken med mig i alla val jag gör. Det jag gör och säger kan påverka långt bort om det jag trodde var möjligt. Allt vi väljer att göra och säga skapar som ringar på vattnet händelser som påverkar allt och alla runtomkring oss.

Och tänk vad ord är viktiga, vad rätt ord vid rätt tillfälle kan göra för skillnad.

KarmaNä, jag är inte stolt alls, jag är snarare äckligt sotis ibland

En inte fullt så charmig egenskap jag besitter är att jag lätt känner mig utanför. Jag vill bli sedd och bekräftad om och om igen och när jag inte blir det, blir jag ledsen och tänker att ingen tycker om mig. Det här ger mig ofta ångestattacker.

Ett ord som jag tolkar lite skevt får mitt glada humör att helt och hållet försvinna och ångesten tar över.

Helt plötsligt är jag helt övertygad om att jag inte alls är lika önskvärd som en annan kompis, att jag bara duger när ingen annan ställer upp, och jag vet att det inte stämmer men det är så svårt när ångesten väl slagit sina äckliga klor i mig. Det är svårt att komma loss.

Så varje gång det händer, tränar jag på att tänka om, att tvinga mig själv bort från alla destruktiva tankar. Försöker flytta fokuset till verkligheten och inse att om vi nu var jättebra vänner igår, varför skulle vi inte vara det idag med? Men för att få bort ångesten helt så måste jag prata med personen det gäller. Höra rösten säga att allt är ok, att spökena bara finns i mitt huvud. Först då släpper det.

Små men så viktiga

Ord och handlingar, små gester som vi omedvetet påverkar vår omgivning med. Som kommentaren jag fick på Fb som ledde till ett godisuppehåll, något jag aldrig lyckats med tidigare. Jag tror inte Inka anade hur lycklig jag skulle bli av den kommentaren. Hur mycket den betydde för mig och hur den kom att påverka mina handlingar och val.

Karma innebär inte att man alltid ska vara perfekt eller göra rätt saker, snarare att ha självinsikt, visa respekt och ödmjukhet för andra.

Våga tro på dig

Att då tro på sig själv kanske inte låter så ödmjukt men jag är fullt övertygad om att vi kan åstadkomma enorma skillnader när vi tillåter oss själva att tro att vi faktiskt kan. Hand i hand med karman så tänker jag att om vi tror på vår förmåga att påverka andra och visar respekt för den kan vi komma enormt långt.

Inte bara respekt för andra personer utan för livet självt, för vår omgivning, för allt runtom oss. Vi ger och vi får tillbaka. Det låter kanske lite luddigt, men det är inte så svårt egentligen att lyfta blicken lite och se hur det vi gör påverkar andra.

Det blir inte alltid rätt

Ett definitivt minus på mitt karmakonto fick jag häromdagen när jag besökt återvinningscentralen. Jag hade musiken poppandes högt och ljudligt i bilen, och skrålade med för full hals. Körde väl kanske aningen fort på väg mot rolig träning.
Alldeles för sent ser jag den lilla, men visade det sig jävligt djupa vattenpölen, precis intill snubben som gick i väggrenen.

Kaskaden när jag passerade honom var säkert 2 meter hög och han vart totalt duschad. Jag vågade inte stanna utan tryckte ner gasen och såg honom stå förvånad och dränkt intill vägen. Fy, vad jag skämdes och skäms än. Det måste vara bland det hemskaste jag gjort på länge, även om det inte på något sätt var med flit som jag blötte ner honom.

Tänkvärt

Ord och handlingar är makt, rätt använda kan vi lyfta och stärka varandra men vi kan lika lätt såra och trycka ner om vi inte tänker till. Och ord går inte att ta tillbaka, när de väl är sagda är de omöjliga att göra osagda.
Det spelar ingen roll hur mycket vi ångrar dem.

  • Pingback: Ni är så snälla | Party Pinglan

  • sussie

    Jag förvånas varje gång över hur lika vi tänker ibland..nu med bekräftelsebehovet..jag är exakt lika…och det är så jobbigt att vara sån… sen vill jag bara säga att jag är så imponerad över din nya livsstil, dit har jag en lång väg kvar tills jag kommer men jag tar små microsteg i taget så till slut så…=)) Kram och hälsa din darling!! =))