There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Tess födelsedagsfest

- december 13, 2009 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Jag börjar med att klargöra att jag fyller år i Maj. Det här var min andra födelsedagsfest i år och det var bara för att jag gillar att ha fest,...

Jag börjar med att klargöra att jag fyller år i Maj. Det här var min andra födelsedagsfest i år och det var bara för att jag gillar att ha fest, det är kul att fylla år och således beslöt jag mig för att fira 37 år och 211 dagar vilket var vad jag fyllde igår.

Och vilken fest det blev!

Fast det var en skakig start och ett tag var jag jätte deppig och funderade på att lägga ner alltihopa. Vilken tur att jag inte gjorde det.

Deppigt värre!

Det hela började med att Alex lämnade återbud 2 dagar innan festen. Jaja, en mindre spelar väl ingen roll men det svider när allt är inköpt och klart, beräknat för att visst antal gäster. Faktiskt så började det lite tidigare med att rätt många tackade nej och flera valde att inte ens svara på min inbjudan. Sånt tycker jag går helt bort. Blir man bjuden på fest där det klart och tydligt står att man blir bjuden på middag så osar man, så är det bara!

Och jag deppade för att andra fester prioriterades, för att folk behövde jobba, för att nån var sjuk, för att folk inte svarade och för att gästlistan var kort.

Hur som helst så var vi 11 gäster klara och jag handlade mat, planerade och städade. Så fick jag nobben av Alex som prioriterade annat och så vart vi 10. På lördagsförmiddagen fick jag ett mess om sjukdom och så vart vi 8. En timme innan fick jag ett samtal från nån som inte orkade komma på grund av jobb och så vart vi 7.

Överraskning!

Det var då jag var nära på att ge upp helt. Det kändes bara pyton för jag hade lagt ner både tid och pengar på att det här verkligen skulle bli bra och jag deppade ihop. Det plingade på dörren och så vände det. 2 som hade tackat nej för att de inte trodde de skulle kunna, ville komma fast lite senare *yes*.
2 som jag trodde var sjuka visade sig vara friska det var en annan med samma namn som var dålig och jag blev jätteglad och ordentligt överraskad!

8 glada samlades i vardagsrummet strax efter 18 där vi doppade biscotti i limonchello och njöt. När klockan närmade sig 19.30 förflyttade vi oss ut i köket där vi åt italiensk buffé. Väldigt gott! Runt 21 var vi tillbaka i vardagsrummet och snackade för fullt, skrattade och drack vin. 22-tiden serverades det tårta, kaffe och ostar och kex. Då hade vi fått sällskap av 2 till och vi var 10 som efter att återigen samlats i vardagsrummet lekte presentleken. Hur kul som helst!

Ända in på morgonkvisten

Sen gick kvällen fort och bland skratt och samtal droppade gästerna av tills de sista gästerna gick strax efter 6 på morgonen. Då passade jag och Eva (som skulle sova kvar) på att röjja upp, slängde igång en maskin disk och 06.45 kröp jag ner hos min Darling och somnade sött hyfsat onykter.

3 timmar senare vaknade jag och vid 10 snåret klev jag upp och vi preppade för frukost. Söndagen har gått åt till att nyktra till och vi har kollat på bra film, ätit resterna från igår och slappat. Festen igår var helt klart en av de roligaste på länge och hade det inte varit för avhopp och gäster som skulle komma men som aldrig hörde av sig så hade allt verkligen varit perfekt.

Sköt om er alla, imorgon är det en ny vecka och på tisdag börjar min träningsvecka igen!

  • Eva

    Ja det vart en riktigt lyckad kväll igår! Tack för det”! Kramis