There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Till min mamma

- december 6, 2009 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Än idag, när jag pratar om min mamma känner jag mig förskräckligt liten och ensam. I ett huj är jag tillbaka för 17 eller fler år sen då hon fortfarande...

Än idag, när jag pratar om min mamma känner jag mig förskräckligt liten och ensam. I ett huj är jag tillbaka för 17 eller fler år sen då hon fortfarande levde och ingen av oss hade tänkt tanken att det kunde ta slut.

Men idag har det gått 17 år och det är med en slags bekant sorg jag varje år vid den här tiden påminns om hur saknad hon är än idag. 17 år är en lång tid och sorgen är inte längre lika tung att bära men ändå, ändå så är det svårt och det kommer det kanske alltid vara.

Det är svårt att tänka på allt hon hade fått uppleva om hon hade funnits kvar. Det är svårt att föreställa sig födelsedagar och julfiranden med en mormor till mina barn.

Jag vet att hon finns kvar om inte annat så lever hon fortfarande i minnena hos oss som kände henne.

Mamma.

Jag önskar att du hade fått stanna kvar och se hur allas våra liv blev. Se de fina familjer som jag och lillebror har fått till.
Vi har det bra.
Ungarna frågar ibland om dig och det är läskigt att inse att jag kommer inte alltid ihåg längre precis hur allt var, hur du var.
Det är så oerhört trist att det enda dom känner till är din grav, dit vi åker ibland.
Det kaos du lämnade efter dig är borta nu, men saknaden är fortfarande oerhört stor.

Jag blir alltid ledsen när jag tänker på hur lite jag fick chansen att ge tillbaka till dig men då brukar jag tänka att om jag ger så mycket som möjligt till alla andra istället så har jag i alla fall gjort något bra.  Du lärde mig hur flyktigt livet kan vara och hur viktigt det är att ta vara på allt bra i livet, på varandra.

Jag saknar dig jämt och ständigt.

/Tess

Jag har skrivit mer om min mamma:
Jag vaknade en vintermorgon…
& här Till mamma

  • Eva

    Ja det är ett tvetydig datum för mej… Mormor skulle ha fyllt 109 år idag.. Men samtidigt så är både jag och mamma väligt medvetna om att det även är din mammas dödsdag.. Det var en hemsk morgon när du ringde mej den dagen.. Men ni tog er igenm om det kasoet som blev och jag vet att hon är jättestolt över dej och Jens och era familjer!
    Tänker på henne rätt så ofta..
    Kram på dej!

  • Pingback: Tweets that mention Till min mamma | Party Pinglan -- Topsy.com