There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Tjuvlyssnat

- mars 10, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det har ju sina fördelar att åka pendeltåg. Som den där gången när jag fick sitta i 30 minuter och tjuvlyssna på två killar som diskuterade kost och näringslära. Hur...

Det har ju sina fördelar att åka pendeltåg. Som den där gången när jag fick sitta i 30 minuter och tjuvlyssna på två killar som diskuterade kost och näringslära. Hur många present är det egentligen i smör (ja PRESENT, de var inte helt hundra med det svenska språket) och om det var äggulan eller smöret i majonäsen som man blev fet av. Den ena killen var i alla fall säker på att fet, det blev man av majonäs. Tidigare hade han som vana att blanda det med sallad och då blev han fet, så det hade han slutat med.

Lika roligt är det med skol eleverna. Två killar står och tar ris. Den ena tittar på den andra och säger ”-Men det där kan du väl inte äta, du tål inte gluten ju?” ”-Det är inte gluten i ris säger allergikern.” ”-Vaddå?, är ris inte gjort på vetemjöl?”

Och i fredags när vi serverade Chicken Ticka Masala så svarade jag säkert 50 gånger på frågan ”-Vad är det för kött i maten?” man kunde ju annars tycka att de borde klurat ut det med tanke på ledtråden i namnet.

Igår kväll åt jag middag med Maken på Jensens på Mäster Samuelsgatan. Maten var god, vinet var underbart och efterrätten sagolik. Sällskapet var jäkligt trevligt. Sen tog vi pendeln hem, hällde upp en rosa Long Drink och slog oss ner i soffan för att kolla in Game of Thrones. Jag pallade knappt ett avsnitt innan jag totalt höll på att däcka. Så vi skulle gå och lägga oss och kollade klockan, 23:00.

TJUGOTRE:NOLLNOLL, och jag sov stående mer eller mindre. Det är inte mycket partypingla över det mina vänner. Och det jag längtade efter mest var min säng och sovmorgon. Det e fan tragiskt. Det är inte ofta jag känner mig gammal men då gjorde jag det.

Tror ni det blev någon sovmorgon i morse? Jo till 06:00 typ, när 17-åringens klocka tjöt och väckte halva huset. Maken blev så sned och väldigt vaken så han klev upp. Själv vaknade jag till först ett tag senare och insåg att han inte var kvar i sängen, så då blev jag ju tvungen att kliva upp jag med. 7 i morse.

För övrigt så har vi städat lite här hemma, plockat lite, tvättat lite och ätit god lunch i Centrum. Sen åkte jag och veckohandlade med 15-åringen, så både det och veckans matplanering är klart, vilket är väldigt najs!

Nu ska vi försöka rådda en mysig Mellokväll med god middag, fast Maken har legat på soffan sen 14 och sovit med ont i magen. Nu är han dock vaken så det ser lovande ut.