There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Träning, hundöarna och en ny mixerstav!

- mars 28, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Godmorgon på er! Vilken härlig dag det är idag! Strålande sol, nysopade gator och det blåser inte. Jag hämtade Maken vid Centralen igår vid midnatt. Så det var bara att...

Godmorgon på er!

Vilken härlig dag det är idag! Strålande sol, nysopade gator och det blåser inte.

Jag hämtade Maken vid Centralen igår vid midnatt. Så det var bara att köra hem och hoppa i säng. Sen klev han upp 05:30, men det orkade inte jag så jag stannade kvar i sängen till strax före 07:00. Det var inte mycket vi hann se av varann. Men jag fick i alla fall sova ordentligt! Och jag vaknade utan huvudvärk! Bara en sån sak!

Idag ska jag jobba och sen åka till Hundöarna med Ninja och Samuraj. Speciellt Samuraj behöver verkligen få sträcka ut sig lite och göra av med all överskottsenergi! Fisen följer med och vi ska försöka hinna tillbaka innan den värsta rusningstrafiken sätter in. Köerna på Drottningholmsvägen är helt hopplösa.

Förutom det ska jag köra vecka 2, pass 2 idag. Det känns rätt okej faktiskt. Det brukar vara så att de tre första passen är absolut värst och sen har kroppen lärt sig lite vad som väntar. Så är det i alla fall alltid för mig. Sen brukar jag ha flyt ett tag, till en viss gräns, innan jag inte kommer längre och det är väl då jag brukar lägga ner.

Efter att ha följt Masterchef Australia på TLC slvaiskt hela säsongen (final nu på söndag) så har jag insett attjag behöver en sån praktisk stavmixer. Just den de använder är en modell från Tefal som inte säljs i sverige. Så jag har kollat in lite andra varianter och hittat denna som jag vill ha:

As-snygg i rött men en hel femhundring billigare i silver…

Antar att det egentligen inte är värt 500 bara för färgen… Märket är i alla fall Bamix och vad jag förstått är det redig kvalitet.

Masterchef Australia är för övrigt det bäst producerade Masterchef av alla. Så sjukt bra, trevlig stämning och inte ett spår av avundsamhet bland deltagarna. Domarna är dessutom superhärliga! Och sjukt god mat verkar de laga! Jag har massor av deras recept på min ”att testa senare lista”!

Jag har en stavmixer sedan tidigare. Det är inget fel på den alls, tänkte nog skänka den vidare till bättre behövande sen. Skillnaden är att denna nya stavmixer kommer med olika blad och tillbehör som gör den mycket mer mångsidig än min, som bara gör soppor och puréer.

Får se om jag kan övertala Maken om att vi verkligen behöver denna!

Helgen blir lugn. Vi fortsätter med målning och pyssel här hemma. Jag ska ge mig i kast med att måla lite dörrfoder. Får se om det blir snyggt eller inte. Jaghar dessutom gjort en ritning för lilla rummet, hur det ska inredas, och den ska vi se över tillsammans. Kanske blir det lite rolig shopping också så vi kan börja bygga i ordning i lilla rummet om min plan får godkänt.

Jag har tänkt mig en platsbyggd säng, med förvaring under och lite cool ledbelysning. Så stommen måste byggas upp och målas innan det är dax att beställa hem sängbotten och madrass. Jag har också beställt hem en lampa att sätta upp i trappan, men den har inte kommit hem än, tyvärr. Annars hade jag hoppats hinna få upp den i helgen.

Snart är det dax att börja riva i första lilla sovrummet och hur vi ska göra med alla prylar och ungarna som sover där, det är ju också en fråga som kräver en lösning. Lilla sovrummet ska få färg på väggarna och nytt golv. Sen ska det bli en ny säng och ny förvaring. Den våningssängen som de har nu är så himla trasig så den ska jag gladeligen skicka iväg till tippen.

Helst skulle jag se att vi kunde få målning och golv klart så vi kan beställa hemm bägge sängarna samtidigt. Det kostar ändå 595 kr att få det hemkört från Ikea. Det gäller bara att tajma det bra. Vi har inte plats att ställa en säng i ett hörn nånstans i väntan på att den ska användas och vi kan inte heller vara utan sängar ett tag. Var ska ungarna sova då?

Det är ett himla pusslande med 6 personer på 97 kvm.