There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Trevlig fredag på er!

- mars 7, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Åh fredag! Det känns så skönt Jag ser fram emot att komma vidare i renoveringsprojektet här hemma. Det är underbart att det äntligen blir lite fint. Bäst av allt är...

Åh fredag! Det känns så skönt :D

Jag ser fram emot att komma vidare i renoveringsprojektet här hemma. Det är underbart att det äntligen blir lite fint. Bäst av allt är att det är maken som gör det. Då vet jag att det blir avslutat och klart nån gång. Själv är jag fortfarande bättre på att starta än att avsluta saker.

Fast jag hjälper till. Sorterar, planerar, handlar och fixar annat här hemma medan han pysslar. Då får han fixa i fred = mer effektivt.

5:e veckan av Detoxen är slut på söndag. Det är också skönt. Det går framåt! Hittade foton på mig i några t-shirts som var alldeles för små, ska hoppa i dem igen när jag gått ner prick 10 kg och se om jag ser nån skillnad. 7 veckor kvar.

Sen blir det givetvis flera veckor, månader rent av, när jag ska försöka hitta bra matvanor som funkar. Det är ju inte det att jag inte VET HUR, men det ska göras också. Funderar starkt på att fortsätta med påsar/bars till lunch. I och med att jag jobbar under lunchen så är det smidigt och enkelt att ha med mig i bilen. Annars har jag käkat frukost vid 8 och lunch vid 16, men det känns ju inte direkt optimalt i längden. Då blir det också ett mål som är rätt energisnålt (200-300 kcal), vilket ger utrymme för resten av dagen.

Funderar också på hur jag ska göra med frukosten framöver. Behöver hitta bra alternativ. Jag vill undvika kolhydrater i större mängd. Jag vill inte ha massor med fett, utan gärna fettsnålt. LCLF om ni fattar. Ägg är bra, men behöver fler alternativ. Carbzone har produkter som garanterat ska testas. Deras bröd vet jag att jag gillar. Så det kanske får bli äggmackor till frukost, eller nåt sånt.

Inför helgen har jag inga planer just nu. Det kommer bli fullt ös i alla fall med renovering, städning, lite tvättande och planerande för nästa veckas jobb. Jag ska passa på och kolla så jag är i kapp med bokföringen och ta tag i mitt pluggande. BEHÖVER FÅ DET KLART!

Idag var det vår ute. Inte så soligt men ljust, torrt och 8 grader varmt. Jag tog med mig Ninjan och Samurajen som lite extra fredagskul för de andra dogsen. Vi tränade på att gå fint i grupp och stannade tillsammans och pausade. Det belönades med lite godis.

Jag blev klar redan vid halv två tiden. Då tänkte jag åka förbi Grizzly och kolla in ett hundhalsband men det var nåt som hade hänt på vägen utanför så det var jättelånga köer, så jag skippade det. Åkte hem istället, bakade en vaniljshake till lunch och drack lite te.

Eftermiddagen gick snabbt och när klockan närmade sig 17 ställde jag mig vid spisen och fixade middag. Maken målade i renoveringsstöket. Idag blev det pasta med salami, lök, paprika och ägg. Det luktade sagolikt gott och jag var SÅ nära att smaka lite. Men jag avstod. Vet inte om jag hade kunnat hålla mig till lite. Det kanske hade blivit massor och inte hade jag blivit gladare av det imorgon.

Nästa fredag har jag bokat bord på Marie Laveau för mig och maken. Jag har lusläst deras meny och siktar in mig på deras chili tror jag. Sen är jag sjukt sugen på dessert fast jag vet att det kanske kommer kosta mig i form av ont i magen. Risken är att min mage inte alls tycker att det är en så bra ide.

Efter middagen ska vi till Oliver Tvist och dricka öl. Men helgen är inte slut där. På lördagen blir det tårta och senare biobesök med godis. Det är inte helt omöjligt att jag går upp lika mycket som jag gick ner första veckan, 3.5 kg. Det blir ju så när man lägger till massor med kolhydrater och kroppen lagrar in dem och massor med vatten, det som släpper första veckan.

Men det får väl bli som det blir. Sen fortsätter jag och det kommer lossna. Ska bli så skönt med en helg ute.

Och med det i huvudet så lät jag bli att smaka på maten som jag lagade idag. Istället ställde jag fram den på bordet och sa till alla att det var mat innan jag själv gick och satte mig i vardagsrummet med en cherry cola zero.

Ha en trevlig fredagskväll alla!