There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Tungt

- februari 5, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Stackars gamla Ratata. Vår fina stora hanråtta. Han som alltid varit så snäll, sävlig och gosig. Idag var det hans allra sista dag. Jag och Lilla T tog honom till...

Stackars gamla Ratata. Vår fina stora hanråtta. Han som alltid varit så snäll, sävlig och gosig. Idag var det hans allra sista dag. Jag och Lilla T tog honom till veterinären men åkte hem själva.

RatataMen jag vet att han har haft ett bra liv. Han har nog haft det så bra som en tamråtta kan ha det med tjejerna i sitt harem och en familj som ständigt har kånkat runt på honom.
Nu var han gammal och trött.

Orkade inte äta eller dricka och tog sig inte någon stans. Han orkade knappt ens titta upp.

Det var med sorg i hjärtat jag lämnade bort honom men jag ville inte att han skulle lida och mer smärtfritt än så här blir det inte.

Vi var med hela tiden.

RatataRatata fick en spruta med narkosmedel, en jätteöverdos motsvarande nåt man skulle gett till ett djur vägandes 5 kg.
Han var inte helt förtjust i sprutan men sen fick vi sitta med honom i famnen tills han slutade andas och hade somnat för gott.

Det tog några minuter och han led verkligen inte på nåt sätt alls. Att få somna i Lilla T´s famn med oss bägge nära var nog det bästa vi kunde gjort för honom.

Jag har haft så många djur som jag aldrig fäst mig vid. Men råttorna, fast jag inte tål dem och inte kan gosa med dem, har verkligen fått en alldeles egen plats i mitt hjärta.
Det var jättesvårt att lämna bort Pikachu när det var dax för henne och det var ännu värre med Ratata.

Nu har vi två råttor kvar, Spöket och Milkshake, bägge honor.
Helt klart läge att se över om vi kan utöka flocken.

Falsk krupp

RatataHalv fem i morse väcktes vi av Lilla M som hade världens hosta och tyckte att det var tungt att andas. Falsk krupp.

Så hon fick stanna hemma från skolan idag så att vi kunde gå till farbror doktorn och få medicin.

På förmiddagen verkade hon må rätt bra men på eftermiddagen tröttnade hon och kändes lite febrig. Det återstår att se vad det blir av det hela.

Ja, det har varit en tung dag idag. Så det var skönt att åka iväg framåt kvällen och köra Bodypump med Martina som alltid är lika glad. Då kunde jag få ur mig en del av allt jobbigt och jag var skönt slut när passet var över.

Fredagkvällen

Spenderar jag i soffan med Darling, en latte och lite mörk choklad. Vi sneglar på Let´s dance, surfar och bloggar. Sen blir det popcorn (hoppas jag) och en film.

Ha en trevlig helg alla!

  • http://madela.blogg.se Madde

    Jag beklagar sorgen :-( Om ni vill ha fler så vet jag att det är parning på g hos min uppfödare och jag tror att det kan bli något speciellt av det. Jag ska ha 2 från den kullen. Säg bara till så pratar jag med henne :-) Kramar på er alla

  • http://lakris.se anna

    STOR rått-kram <3