There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Två killar och en tjej åker till Warszawa för att se Sabaton spela!

- mars 4, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Så kom till slut fredagen och jag plockade upp mitt resesällskap i Älvsjö, för vidare färd mot Skavsta och Polen. Resan gick strålande och vi landade runt 14:30. Inga problem...

Så kom till slut fredagen och jag plockade upp mitt resesällskap i Älvsjö, för vidare färd mot Skavsta och Polen. Resan gick strålande och vi landade runt 14:30. Inga problem varken att komma ut ur Sverige eller in i Polen.

Från flygplatsen i Warszawa tog vi bussen till mitt i stan och beslöt oss för att promenera till hotellet. En promenad som på kartan inte så så farligt lång ut men säkert tog oss en och en halv timme. Gatorna i Warszawa är inte bara motorvägsstorlek, även mitt i stan, utan dessutom en kilometer mellan en gata och nästa. Det var långt att gå, men det var trevligt. Vi bodde lite i utkanten och gick genom bostadsområden, vilket var intressant.

Den delen av Warszawa är otroligt sliten. Gamla hus med skolgårdar som ser ut som fängelser. Mycket halvfärdigt, grått och färglöst.

Vi hittade hotellet och checkade in. Det tog en evighet och sen fick vi rum tre trappor upp, utan hiss. Yeeeey! Rummen var fina, rena och moderna. Inga problem alls. Efter att vi lämnat våra saker på rummen tog vi bussen tillbaka till smeten och åt middag på nåt amerikanskt steakhouse.

Vår nya Polska vän Tomek

Sen bad vi våra Polska vänner om adressen till nåt rockigt ställe och hamnade på en pub som var byggd i en gångtunnel under en gata. Så man gick ner i puben, genom, och kom upp på andra sidan gatan. Där fastnade vi och träffade en jättetrevlig polack som vi pratade med tills vi tog en taxi tillbaka till hotellet. Jag har ingen aning om när vi kom till hotellet, men när jag väl blev väckt vid tiosnåret var jag nog fortfarande inte nykter och inte mådde jag speciellt bra heller.

Bara lite bakis...

Vi klädde i alla fall på oss och jag släpade mig ner för trapporna och ut i ett soligt Warszawa. Vi tog bussen till stan igen och köpte pizza och cola. Sen mådde jag lite bättre. Vi hittade en butik och jag köpte mina första patchar. Nu ska jag bara hitta nåt bra ställe att sy fast dem på!

Sen köpte vi öl och åkte till hotellet. Lite öl, bara slappa, en dusch och till slut tog vi bussen fast åt andra hållet, till Hala Kolo, vilket är sportarenan där Sabaton och Eluvetie skulle spela. Kön var en kilometer lång men det gick ändå rätt enkelt att ta sig in. Vi mötte upp våra vänner från Polish Panzer Battalion och ställde oss uppe på balkongen där de samlades.

Därifrån såg vi bra och det var sjukt coolt att se när Eluvetie spelade och folk crowdsurfade konstant. Dessutom såg jag flera moshpits och circlepits vilket var jäkligt roligt för jag har aldrig tidigare sett nåt liknande. När Sabaton kom upp på scenen trodde jag inte det kunde bli mer liv, men hela folkhavet exploderade och det var underbart att se hur det liksom kokade i hela arenan.

Eluvetie

Polish Panzer Battalion och Swedish Panzer Battalion

Sabatons spelning var grym och jag tycker att de blir bättre och bättre för varje gång jag ser dem live. Stämningen var härlig och det var en sjuk känsla att befinna sig i Polen och kolla på Sabaton! Riktigt roligt var att de spelade en låt på svenska även om jag tror att två hade varit ännu bättre.

Tyvärr blev det inget filmat av Sabaton för röken låg tät och gjorde bilden rätt värdelös. Däremot har jag ett par klipp på Eluveitie.

Efter spelningen åkte vi hem till Ki Adi från Polish Panzer Battalion på efterfest och det var sjukt trevligt att bli välkomnad hem till en polack och få kolla hur de bor och liksom va med på en sån klassisk efterfest. Det var hundra år sen jag blev bjuden till en sån. Jag har saknat den typen av fest när alla sitter överallt och pratar i olika konstellationer. Helt utan krav på att det ska va nåt speciellt utan folk sitter i sängar, soffor, på golvet. Överallt. Men det är väl så att mina vänner kanske lite passerat det stadiet i livet, när man hade efterfester på det sättet. Det borde väl jag också gjort, men icke! Det var hur som helst jättetrevligt och lika trist när vi behövde bryta upp för att åka till hotellet igen.

Polish Panzer Battalion och Swedish Panzer Battalion

Jag tror att vi kanske fick ihop tre timmars sömn innan klockan ringde. Vi skulle upp för taxin hämtade oss på hotellet kl. 8 för färd tillbaka till flygplatsen. Att ta sig igenom incheckning och säkerhetskontroll gick bra och vi shoppade lite taxfree och åt frukost innan vi åter igen satt på ett flygplan.

För min del var det en galen, underbar, rolig, fantastisk resa att få göra. Jag reste med Alex och Oskar som var riktigt awesome resesällskap. Jag träffade nya och gamla vänner och försökte lära mig några Polska ord. Jag fick se ett nytt land, en ny stad och ett av mina favvoband spela! Och jag fick gå på en sån riktig efterfest. En sån som jag annars aldrig blir medbjuden till.

Vi pratade mycket om att göra om resan och jag hoppas verkligen att det blir verklighet! Men tills dess ska jag försöka att inte bli allt för deppig över att resan är över för denna gången utan fokusera på att det kommer varma kvällar med gamla och nya vänner, roliga spelningar och en eller två festivaler att se fram emot i sommar! Kanske kan jag lyckas bjuda in mig själv på någons efterfest nån gång i år och själv ska jag i alla fall försöka få till både en Singstarkväll och en födelsedagsfest.

Och så får jag väl passa på att öva lite på min polska :)