There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Underbara, underbara Cirque du soleil

- september 21, 2009 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag var i Globen i helgen och såg Cirque du soleil´s show Saltimbanco. Sagolikt! Saltimbanco Det är oerhört svårt att beskriva deras shower för någon som knappt vet vilka Cirque...

Jag var i Globen i helgen och såg Cirque du soleil´s show Saltimbanco. Sagolikt!

Saltimbanco

Saltimbanco

Saltimbanco

Det är oerhört svårt att beskriva deras shower för någon som knappt vet vilka Cirque du soleil är. Showerna är vackra, suggestiva, underhållande, imponerande och får en att längta tillbaka i samma ögonblick man har lämnat den bakom sig.

Det är cirkus för vuxna med artister som är helt otroliga och samtidigt är det show med fantastiska kostymer där allt känns genomtänkt till minsta detalj. Det är en show även i det avseendet att cirkusnummren flyter in i varandra genom hela handlingen. Barn kan absolut också uppskatta Cirque du soleil men för att greppa den övergripande handlingen behöver man vara lite äldre.

Globen var kanske halvfull vilket visar att Cirque du soleil fortfarande är ganska okända i Sverige trots att de är en av världens absolut bästa cirkusgrupper. Jag hoppas att någon av deras shower kanske kan visas på tv så att även vi här i Sverige får upp ögonen för hur fantastiska de är.

Missa inte att gå om och när de kommer till Sverige nästa gång. Jag lovar, du kommer inte att bli besviken. Det enda jag är besviken över är att jag hade inte råd att ta med alla barnen och jag hade inte heller råd att gå två gånger, vilket jag gärna hade gjort. Nästa gång har jag i alla fall lovat både ungarna och mig själv att de ska få följa med.

Party!

Efter cirkusen åkte vi hem i en rasande fart för att joina en pågående 35-års fest. Det är en upplevelse i sig att komma sent till en fest och jag insåg snabbat att alla var otroligt pratsamma och väldigt ärliga och rakt på sak.

Nu när vi kom till festen vart det mycket snack kring hur lång Darling är. Att han är lång är något jag nästan slutat lägga märke till och även det faktum att jag är kort och att det är en betydande längdskillnad mellan oss har jag inte reflekterat över sedan början av 90-talet när vi träffades.

Sen fick jag många komplimanger och frågor kring min viktminskning och det är givetvis oerhört smickrande. Tack alla ni! Det är så roligt att höra att ni ser skillnaden.

Det är rätt underhållande att komma sent till en fest och helt nykter få ta del av sidor som andra kanske inte alltid visar lika tydligt. En av mina kompisar var verkligen en partypingla, långt ifrån nykter och sjukt rolig! Jag hoppas bara hon klarade sig igenom söndagen utan större problem.

Dagen efter.

Söndagen spenderades till stor del framför datorn. Jag bygger vidare på min nya webbutik, trots att jag fortfarande inte riktigt vet vad jag ska sälja.
Till middag gjorde jag och Darling två stora plåtar med pizza och alla var glada och nöjda.

Idag möblerar jag om lite i min stationära dator och svär över att det inte går att dela ut mappar med lösenordsskydd på mitt hemmanätverk eftersom jag bara har Windows XP i den burken. Så nu ska jag prova att lagra mina prylar på en av mina lösa hårddiskar som går att stänga av. Tanken är att jag ska komma ihåg att stänga av den emellanåt. Jaja, inte en perfekt lösning men det får duga. Jag behöver verkligen komma åt mina prylar från bägge mina datorer.

Trevlig Måndag på er!