There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Utvs – fortsättning

- november 13, 2009 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Utvecklingssamtal för min lilla stora 7:e klassare. Jag skrev ju igår att jag var lite orolig för hur det skulle gå, att jag inte har förtroende för hans lärare, men...

Utvecklingssamtal för min lilla stora 7:e klassare. Jag skrev ju igår att jag var lite orolig för hur det skulle gå, att jag inte har förtroende för hans lärare, men jag får revidera den åsikten lite.
När jag träffar henne är hon rätt trevlig och inte alls så svår att tycka om, men hon har ett sätt att vara, ett ursäktande sätt, som jag har lite svårt för.

Jag vill ha starka, självsäkra pedagoger i skolan. Personal som är utbildade för sin uppgift och har metoder för att hantera alla slags barn. Så när läraren skriver till mig ”-Vad  ska jag göra?” kan det ju vara så att hon egentligen menar att hon bara vill veta vad hon kan göra för att allt ska bli så bra som möjligt för min son, men jag tolkar det som att hon vill att jag ska göra hennes jobb och tala om för henne vad hon ska göra.
Jag ska tänka på det i fortsättningen för hon verkar vilja min sons bästa och det är inte så illa det!

Samtalet gick för övrigt bra. Min son har äntligen börjat skärpa till sig lite i skolan och har sina lysande stunder. Han har det lätt för sig och gör bra i alla ämnen trots att han är okoncentrerad, pratig och stökig emellanåt.
Vi pratar mycket om det här hemma, vikten av att han lägger mer energi in i sitt arbete istället för att dra med sig hela klassen i uppror mot lärarna när han inte vill eller orkar. Han är också sån att han lätt får med sig andra och det skapar snabbt oreda i klassen.

Vi pratade lite om orättvisor och både sonen och läraren gjorde upp och bad om ursäkt. Det var skönt att också hon kunde stå för att det ibland inte blev riktigt som hon tänkt sig och jag tror att sonen tyckte att det var skönt att få en ursäkt och reda ut det som varit.

Det kan nog bli riktigt bra.