There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Valborg

- maj 1, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Hej och välkommen 1:a Maj. Jag har faktiskt längtat efter dig i år (med…). Som vanligt tänker jag använda mig av den här röda dagen för att deklarera. Det passar...

Hej och välkommen 1:a Maj. Jag har faktiskt längtat efter dig i år (med…). Som vanligt tänker jag använda mig av den här röda dagen för att deklarera. Det passar mig perfekt med tanke på att det är riktigt skitväder ute. Sen får vi se om det blir träning idag eller imorgon.
Min mensvecka är i alla fall över nu och vågen visade att vikten släpper och går neråt igen. Det verkar lovande inför invägningen på måndag, den näst sista.

Fast det är ju inte så att jag inte kommer väga mig sen också. Jag kommer göra allt ”sen också”. Jag kommer äta mina pulvermåltider, jag kommer träna, jag kommer jaga kalorier och jag kommer väga mig. Så e det. Men Ett S M A R T mål måste vara tidssatt och mitt första mål tar slut den 12/5, sen är det nya mål och utmaningar som gäller. Jag har redan börjat klura på det. Vad som kommer ”sen”. En livsplan för perioden Maj tom September är på G att skrivas.

Ni förstår säkert att jag inte kan klara mig utan en plan. Man blir inte ”frisk” från en livstids matmissbruk bara för att man lyckas gå ner några kilon. Man blir kanske aldrig helt ”frisk”, jag vet faktiskt inte. Det är okänd mark för mig. Det jag vet däremot är att jag behöver en plan, ett ”snöre” att hålla fast vid så jag inte tappar fokus och irrar iväg igen. Min livsplan kommer vara utformad specifikt efter mig. Vartenda ord i den är noga avvägt för att se till att den enbart ger mig positiva och stressfria känslor. Inga ”måsten”, ingen ”skuld”, inget av allt det jag vet triggar dåliga sidor hos mig själv. Dåliga sidor som sidorna där jag är osäker, tvivlar och bara känner måsten och krav.

Min livsplan kommer utgå från mitt nya favvo-ord BALANS! Balans i vardagsmotionen, balans i träningen, balans i själen! Jag ska försöka skapa balans inifrån och ut genom bra mat som fyller kroppens behov av näring (=mindre cravings), och planerade dagar med bara Maken som ger hjärtat och själen det dom behöver.
När kroppen och själen mår bra tror jag allt annat också blir bra.

Eftersom jag vill att min livsplan ska vara S M A R T så blir den tidssatt tom. September. lagom lång tid för att se vad som behöver justeras och för mig är hösten en tid där jag startar om, så det passar mig perfekt att avsluta och sedan påbörja något nytt just då.

Specifikt
Mätbart
Attraktivt
Realistiskt
Tidssatt

Vi får se om jag kan få ihop min livsplan med alla dessa punkter.

Valborg här hemma firades stillsamt. Ingen alkohol, ingen speciell mat (jag åt en påse pulver), bara mys i soffan. Den enda som var ute och festade var äldsta sonen och han droppade in full som en kastrull framåt midnatt och ramlade i säng. Skönt att slippa vara orolig!
wpid-Photo-20140310092157.jpg