There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Välkommen Samuraj!

- juli 10, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

I fredags ringde Biltrean i Uppsala och berättade att min bil var färdig att hämtas. Just då befann vi oss i Karlstad för att hämta upp vår nyaste familjemedlem, lilla...

I fredags ringde Biltrean i Uppsala och berättade att min bil var färdig att hämtas. Just då befann vi oss i Karlstad för att hämta upp vår nyaste familjemedlem, lilla Samuraj, 8 veckor gammal.

Samuraj kommer från Sea King´s kennel. Kenneln ligger ca 45 minuter från Karlstad, nära en ort som heter Värmskog, mitt i ingenstans. Hanna som föder upp Portugisiska Vattenhundar är en härlig och jordnära tjej som vet vad hon håller på med. Hennes valpar är bland det finaste jag sett.

När vi kom fram blev vi bjudna på kaffe och bulle och mötta vid dörren av lilla Ratatosk, som är det namnet Hanna gav honom. Det var inte svårt att bli kär i den lilla, galna valpen med alligatormunnen. Vi stannade i ett par timmar hos Hanna. Veterinären kom och besiktigade alla valparna (vi var först ut med att hämta hem en valp ur kullen), och det var intressant att se chipning och kontrollbesiktning av alla små monster.

Sen var det dax att åka hemåt. Vi åkte först tillbaka till Karlstad och hämtade upp Lilla R som fått spendera några timmar med vänner där, sen fortsatte resan hem. Samuraj klarade av bilåkandet otroligt bra och visade inga tecken på åksjuka och verkade inte heller speciellt stressad. Han sov i Makens knä större delen av resan.

Väl hemma gick jag med Samuraj till en gräsplan och Maken hämtade ut Ninjan så att de fick bekanta sig med varandra lite. När de verkade nöjda och lugnas i varandras sällskap tog vi vår lilla flock och gick in. Ninja har inga problem med att dela med sig och har funnit sig i att ständigt vara på vakt mot det lilla alligatorgapet.

Att ha en valp i huset igen är mycket jobb. Men det är så roligt! Samuraj är pigg, nyfiken och ständigt närvarande. En otroligt charmig kille på alla sätt. Med sylvassa huggtänder.