There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Vappi

- april 30, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det är 14 grader varmt, fåglarna kvittrar och Forsythian blommar. Jag hörde en hackspett i ett träd när jag väntade på bussen och runt fötterna vandrade myrorna runt i jakt...

Det är 14 grader varmt, fåglarna kvittrar och Forsythian blommar. Jag hörde en hackspett i ett träd när jag väntade på bussen och runt fötterna vandrade myrorna runt i jakt på vad de nu jagar på våren. Inte illa.

Idag har vi picknick med jobbet. Jag har packat min väska med filtar och lämplig dryck, det är ju trots allt Valborg och jag är ju trots allt egentligen ledig.

Dagen har börjat bra. Hade tid med Lilla T och Lilla R på hjärtmottagningen på Huddinge sjukhus. Jag var ute i god tid och hoppades få komma in tidigare, det fick vi. Undersökningen var en rutinkontroll och resultatet var det som förväntats.

Imorgon är jag ledig, som de flesta andra och på Onsdag jobbar jag inte heller då jag ska till SÖS på ännu ett läkarbesök. Kort arbetsvecka med andra ord. De här ”lediga” dagarna ska jag försöka komma fram till vad jag ska ha för mål, med träning, kost och vikten. Vad vill jag? Vad behöver jag? Hur ska jag göra för att nå dit?

Kanske inte bara kost, vikt och träning. Kanske ska jag även fundera lite på hur jag mår och hur jag ska må bättre. Vad vill jag ha ut av livet just nu? Av sommaren? Det blir så lätt att kost, vikt och träning är synonymt med hur jag mår och med målsättning. Det är lätt att glömma av allt annat som verkligen ger mervärde. Som familj och vänner.

Faktum är att det är evigheter sen jag bjöd in folk på fest. Kanske, eller mest troligt, för att jag inte varit helt hundra själv.

Ikväll ska vi ner till elden som de flesta andra. LillFisen var jätte arg på mig för att två av mina vänner ska ”fira” tillsammans och deras döttrar sagt att hon då inte fick vara med dem. Klart att det känns jobbigt för henne, jag kan ju också känna mig lite utanför när jag inte blir tillfrågad, men jag hade kunnat fråga själv, jag har bara inte gjort det.

Till sist brukar det bli så att vi alla går ner tillsammans i alla fall och ingen behöver känna sig utanför.

Väldigt skönt så!