There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Värsta hemmafrun!

- augusti 26, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det var länge sedan jag var så mycket hemmafru som jag har varit de senaste dagarna. Här pysslas det i köket från morgon till kväll. Det är kräftskivan som nalkas...

Det var länge sedan jag var så mycket hemmafru som jag har varit de senaste dagarna. Här pysslas det i köket från morgon till kväll.

Det är kräftskivan som nalkas och som alltid tar jag på mig än det ena, än det andra som allt ska göras dagarna innan det är dax.

Jag och mitt gröna förkläde

Bröd brukar jag baka och förra året tror jag att jag bakade ostpaj med, vilket jag har gjort i år igen. I år har jag bakat fika till kaffet också. Allt är dock helt självvalt och jag tycker att det är rätt trevligt lite nu och då att pyssla i köket. I snart två år har jag hållit på med min vikt och under den perioden har allt bakande dragits ner till ett minimum och endast bestått i matbröd, typ.

Sånghäftena till kräftskivan är nu i stort sett klara men ska inte printas ut förrän imorgon. Jag väntar in i det sista för att se om det kommer dyka upp fler leksugna så att jag kan dela in alla gäster i lag och få med det i häftena.

Kräftskiva hos PartyPinglan och Kapten RibbAImorgon

Kvar att göra imorgon är att täcka över hela verandan med tält och en enorm presenning. Det kommer inte hjälpa om regnet vräker ner men för övrigt så funkar det bra mot kyla och duggregn. Mysigt blir det med. Alla lampor ska hängas upp, bord och stolar ska placeras ut och borden ska få dukar.

Imorgon ska också huset städas, så att gästerna kan komma och skita ner det och så ska brödet bakas. Tja det var väl typ allt, när det gäller festen i alla fall. Livet ska ju hinnas med också, barnen ska få mat och det är säkert nåt mer som måste handlas, är det inte alltid det?

Egentligen borde jag väl köra ett träningspass imorgon med, men jag ser inte hur jag ska hinna.

Kräftskiveparty!

Partyt börjar kl 18 på lördag. kl 16 ska jag och Malin, en lika träningsgalen vän från Dalarna som kommer ner för kräftskivan, iväg och köra Body Combat. Det kommer bli stressigt som fan att hinna hem och komma i ordning innan gästerna dyker upp men jag har folk här som kan ta emot så det är inte hela världen om jag blir ett par minuter sen.
Man får prioritera, även som värdinna.

Sen får jag fylla på med massor av ostpaj så kroppen tål kvällens intag av alkoholhaltig dryck. Att festa på enbart kräftor är inte att rekommendera. Oj, vad full och bakis man kan bli.

Min tid, min avkoppling

Hemmafrusysslorna är i alla fall klara för dagen nu, i och med att middagen är klar. Nu har jag typ 40 minuter på mig innan jag ska iväg och träna SaCoPu och Core för Inka, den bästa Inka som finns!
Jag har världens bästa vän, inspiration, träningscoach och sa jag vän?
Det är jag himla tacksam för.

*Tjohooo*