There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

”VECKAN”

- mars 30, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 5 comments -

Varenda månad samma elände. Och om nån trodde att det ”bara” handlade om en veckas lidande varenda månad så är den personen felinformerad. Jag har konstant huvudvärk en vecka före...

Varenda månad samma elände. Och om nån trodde att det ”bara” handlade om en veckas lidande varenda månad så är den personen felinformerad.

Jag har konstant huvudvärk en vecka före ”VECKAN”, mer eller mindre under hela ”VECKAN” och ofta ett par dagar efteråt. En molande huvudvärk som ligger i bakgrunden och vägrar försvinna helt, trots mediciner. Det här resulterar i att jag äter en massa huvudvärkstabletter och migränmediciner för det är svårt ibland att avgöra om det kommer att bli migrän av huvudvärken, eller inte.

MensSjälva ”VECKAN” är inte rolig på nåt sätt alls, godissug (gärna choklad), hungrigare än vanligt och trött av dålig sömn och av att konstant känna av huvudet. Nu när jag inte ska ha fler barn önskar jag att jag bara kunde slippa eländet. Nej, men nej tack. Jag vill inte mer.

Tisdagsmöte

På Tisdagsmötet idag vart det inga direkta framsteg. Ibland är det så svårt att komma vidare. -0.1 kg, hade lika gärna kunnat vara +-0 om jag inte gått på toa innan. Checklistan fyller jag i ordentligt nu igen, efter att jag skippade det helt förra veckan. Och jag sätter mitt hopp till nästa vecka, då kanske det blir bättre resultat. Nästa vecka, alltid nästa vecka.

Nu får det LOSSNA! Jag har långt kvar, jag vill komma vidare. Jag hade så stora förhoppningar till sommaren, men, men. Shoppade loss igår på två plagg som är en storlek för små. För att jag ska ha nåt konkret som visar när jag minskar i storlek. Tycker inte själv att jag märker skillnad annars.

Min fina hoj

Tog ut cykeln på premiärtur igår. Hade stora planer på att cykla 9½ km till Lidl och tillbaka men kände mig helt slut när jag nådde Haninge C så jag vände där. 6½ km enkel resa eller 1.3 mil t&r. Det tog mig 28 minuter dit & 26 minuter hem. Nu kan det verkligen bara bli bättre.

Electra HawaiiHade nån illusion om att 7 månaders gruppträning skulle gjort cykelpremiären lite lättare men man blir bra på det man tränar och jag har inte cyklat sedan September.

Visst kände jag skillnad i flåset, jag återhämtade mig mycket snabbare, men tungt var det ändå.

Nu ska jag klämma in cykelturer både här och där så att jag vänjer mig, för jag behöver orka mycket mer om jag ska palla att cykla till Sats (7,5 km) och hem sen efter avslutat pass.

Afrodans

Idag när jag skakade rumpa med Cecile på Afrodansen stod jag i mitten av salen, längst fram, och jag hade i spegeln utsikt över alla andra deltagare bakom mig. Vid ett tillfälle var det en kvinna som jazzade loss ordentligt och det såg så hysteriskt roligt ut så jag fick värsta skrattattacken.
Det är INTE OK. Alla ser vi dråpliga och osnygga ut, inte minst jag själv, men jag kunde inte sluta. Resten av timmen fick jag stirra ner på mina fötter för att inte bubbla över.

Vissa av deltagarna och Cecile som är instruktör slänger så snyggt med kropparna att man inte kan fatta hur det hänger ihop när man själv gör samma koreografi och mest ser ut som en skadeskjuten flodhäst eller nåt.

Pump

Ikväll var det Bodypump med Inka, Alltid lika roligt. Stämningen är super!
Längst bak i salen står jag och kollar in alla framför mig. Vilka vikter har de på stången? Verkar det veta vad de håller på med?

Det som är så skönt är att alla ser faktiskt inte perfekta ut på Sats Haninge. Jag trivs för jag känner mig inte störst, sämst, äldst eller fulast. Jag duger gott i samlingen och ingen verkar tycka att jag inte platsar, förutom jag själv ibland.

Uppenbarligen ser de inte hur bortkommen och osäker jag känner mig emellanåt. Hur liten jag kan bli när jag tror att jag omringats av folk jag inbillar mig är hur bra som helst. Jag måste sluta upp med att skämmas för mig själv och sluta med att alltid utgå från att andra är mycket bättre än jag. Jag är bra jag med!

 • Ingrid

  Tack för dessa värmande,sanna och inspirerande ord:)

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Hej Ingrid.

  Du har visst kläm på hur det funkar. Du gör helt rätt!

  Jag har för vana att kolla igenom forumet varje dag men orkar inte alltid engagera mig och svara. Det blir så mycket upprepningar ibland och emellanåt tröttnar jag.
  Vår tråd håller jag dock koll på :-)

  Vad duktig du är som tränar på. Aerobics, det låter roligt! Det är lite segt när vågen inte ger med sig men tänk på att speciellt när du ökar på träningsdosen har kroppen en tendens att lagra in extra vatten i musklerna för att skydda dem från skador vid ökad belastning.

  Sen är ju kroppen lite lätt tjurig också så den kan undra vad som händer och stanna av bara för att man sätter fart med träning som man kanske inte gjort tidigare.

  Håll ut, det ger sig! Det är kul att höra att du hittar lite tröst i att läsa här då, jag gör det själv när det känns motigt och påminner mig om att det är inte tiden det tar som är det väsentliga utan att det faktiskt händer, att jag gör det här just nu, som är viktigt.

  Som en kompis till mig sa förra året: ”Tänk vad duktiga vi är som gör det här, andra pratar om att de borde sätta igång eller att de ska börja ”på måndag”, vi gör det redan, vi har redan startat!”

  Så är det faktiskt! Och när allt kommer omkring så kommer vi inte stå där i målet sedan och sura över att det tog lång tid, vi kommer vara strålande glada för att vi nått fram!

  Tack själv, för att du läser och inspireras, Glad påsk på dig med!

 • Ingrid

  Hej!
  Jag har fortfarande ingen som helst kläm på hur det här fungerar men vill iallafall säga att du inspirerar mig så mycket . Jag saknar dig på forumet men följer din blogg och läser ofta dina sidor om viktminskning och särskillt de om de mentala bitarna och motivation.
  Jag har tränat massor de två senaste veckorna och varit på mitt första aerobicspass på tio år och ändå har jag stått still på hektot på vågen i tre veckor och då blir jag särskillr inspirerad av att läsa det som du skrivit om att inte stressa kroppen utan låta den ta sin tid. När jag läste det i Måndags efter vägningen så kändes det som om det talade direkt till mig.
  Tack för en fantastisk blogg och Glad Påsk! Labelle

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Hej Lotta.

  Visst är min cykel snygg! Jag älskar den :-)
  3 växlar, finns lite olika varianter, oväxlad och 5-växlad tror jag och lite olika färger.

  Jag köpte min cykel på TCM i Tyresö, http://www.tcmcykel.se/
  men de har inte några Electra cyklar på webben.

  Efter en snabb sökning hittade jag däremot den här sidan:
  http://www.ilikebike.se/electra.html?p=1
  som verkar ha alla Electra hojjar och just den jag har är den här:
  http://www.ilikebike.se/electra/electra-hawaii-custom-3i-olive-ladies.html
  tror jag, min hade svart sadel när jag köpte den och jag vet inte om den gröna färgen är samma.
  Min är mer limegrön, inte oliv.

  Jag har dock inte handlat från den butiken så missa inte att kolla upp den om du ska handla.

  När det gäller att få ont i baken så vänjer man sig. Det gäller att härda den lite :-) Alla får ont i början, även de mest hugade cyklisterna.

  Ha en trevlig påsk själv!

 • http://www.viktinfo.wordpress.com Lotta

  Hej! Vilken snygg cykel – vart har du köpt den? Den såg dessutom otroligt bekväm ut att cykla på. Jag har så himla svårt med just cyklar. eftersom jag väger så mycket känns det verkligen som om sadeln skör in överallt… det gör jätteont att cykla… visserligen blir det bättre med en större sadel.
  Hur som helst hoppas jag att du får en trevlig påsk. lotta