There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Vilken jul!

- december 25, 2009 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Åh, vilken härlig jul det blev. Vilket underbart sällskap och vilket julbord! Jag har blivit kallad Mrs Grinchen i år, inte helt opåkallat eftersom jag verkligen inte sett fram emot...

Åh, vilken härlig jul det blev. Vilket underbart sällskap och vilket julbord!

Jag har blivit kallad Mrs Grinchen i år, inte helt opåkallat eftersom jag verkligen inte sett fram emot julfirandet.
Exakt varför vet jag inte men kanske en kombo av köphysteri och ångest. Inte för själva julen som sådan, men lite ångest inför all god mat förknippad med jul och nyår.
Det är inte så att jag måste äta allt, det är inte heller så att jag faktiskt vräker i mig allt men lite mild ångest just i samband med maten har jag.

Fokus Tess, fokus!

Årets sötaste julklapp. Vad kan det vara?Varför kan man undra, det har jag nog aldrig upplevt tidigare, men så har jag aldrig tidigare någonsin tränat regelbundet och så enormt fokuserat med ett enda mål i sikte.
Jag ska bli normalviktig. Jag ska bli av med övervikten och leva utan den i framtiden. Jag ska inte bara skaffa mig träningsvanor, jag ska dessutom behålla dem.

Och jag kämpar hårt med min träning. Jag har lagt ner så enormt mycket energi och tid i min träning så hela jul- och nyårsveckans glada frossande i allsköns delikatesser känns lite som ett hån och som ett hot mot mina mål.

Häri hittar jag grunden till min ångest och svårigheten att njuta av helgen som jag alltid tidigare gjort, genom att äta. Det är inte så svårt att låta bli men det är ovant att inte hitta julfriden i maten.
Jag har alltid förknippat julens firande med de tillfällen under dagen då vi ätit eller fikat. Det tillfällen då vi suttit och spelat och ätit, eller kollat på film och ätit eller, umgåtts med vänner och ätit eller,  eller…

Yes!

Ja, ja, julen, julaftonen, blev definitivt inte ångestframkallande utan bara härlig. Vi hade hur mycket mat som helst och jag åt alldeles lagom mycket. Vi hade jättetrevligt sällskap och alla blev glada för sina julklappar. Jag fick jättefina julklappar!

Singstar Svenska stjärnor till PS3 med Singstore och två trådlösa micar!
Nu ska det sjungas så det hörs ordentligt. Shit vad bra det är! Singstar och Singstore är helt sömlöst integrerat och för 15 kr st kan man köpa låtar i alla genrer från drygt 630 artister.

Mitt i spelandet kan man utan problem välja att köpa en ny låt som genast går att sjunga. Så sömlöst är det att det knappt märks om man är och bläddrar i skivans låtar eller i butikens utbud.
De trådlösa micarna är jättebra och underbart att vi slipper sladdarna som alltid trasslar och är i vägen. Sköna att hålla i och sköna att sjunga i.
Grafiken i spelet är suverän, snyggt både när man sjunger och när man bläddrar. Fortfarande lite ojämn volym när vi jämför volymen när man sjunger och volymen mellan låtarna men jag hoppas att skillnaden är mindre än tidigare.

Parkeringsess!

Förutom det fick jag privatlektioner i parkering. Kan låta som ett hån men det är det inte. Det är något jag VERKLIGEN velat ha.
Jag får panikångest när jag ska parkera och det är kanske inte så mycket att jag inte egentligen kan, som att jag verkligen får panik och då klarar jag inte av att parkera. Vi pratar fickparkering med stor bil, att komma in på trånga parkeringsplatser, våga köra in i parkeringshus och klara av att joxa in bilen i en ruta fast att det är andra bilar som köar för att själva hitta en plats.

Jag får hjärtklappning bara jag tänker på det. Och det stör mig enormt, för jag kör faktiskt bra och skulle säkert parkera alldeles strålande om jag bara inte fick panik varenda gång det inte bara är att köra raka vägen in i rutan. Tyvärr är det så illa att jag kan vara orolig för just parkeringen i flera dagar om jag vet med mig att jag ska köra till ett nytt ställe och inte har koll på hur det ser ut med p-platser.

Så min Darling och min absoluta favvochaufför & bästis, har kuckelurat ihop en julklapp som jag tycker är supernajs!

Till Darling köpte jag jongleringsbollar i silikon och ett blåtandshedaset från Jabra som ser ut som en dogtag.

För övrigt under julhelgen kommer vi idag ha en slappdag med en massa datorjobb, Singstar och filmmys. Vad gäller träning så kommer jag simma lördag och söndag. Köra Core puls på måndag och afro och tisdagspump på tisdag.