There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Welcome lördagsgodis

- februari 5, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 6 comments -

Den här veckan har jag varit duktig. Visserligen innehåller min påse fortfarande närmare 400 g godis men den här veckan har jag inte plockat i en enda chokladbit. Det mina...

Den här veckan har jag varit duktig. Visserligen innehåller min påse fortfarande närmare 400 g godis men den här veckan har jag inte plockat i en enda chokladbit.
Det mina vänner gör att jag kan räkna 200 kcal/100 g istället för 300 kcal/100 g.

08.45

Klockan ringde 08.45 i morse ( Älsklingens förslag) och Älsklingen snarkade som en gris. Jag smet upp, gick på toa och ställde mig sedan på vågen. Upp, upp och ivääääääg, trenden håller i sig.
Jag tänker inte gråta för det.

Frukost

Sen blev det en lång skön dusch innan jag väckte Älsklingen och resten av huset runt 10. Inte förrän 10:40 satt vi alla samlade, redo för frukost och jag åt en frukost som kostade mig 120 kcal mer än vanligt. Jag som brukar vara så mätt på morgonen och tycker att det är svårt att få i mig maten, hade idag inga problem alls.
SKÖNT!
Kanske var det klockan som avgjorde. 11 är närmare lunch än frukost egentligen.

16:00 Bc

Nu har klockan redan passerat 12 och jag har lite drygt 3 timmar på mig innan det är dax att packa träningskläderna och ge mig av till Farsta för ett Bc-pass.
Jag är lite småförkyld, får puffa Bricanylen lite extra och har lätt ont i huvudet, men jag hoppas att jag trots det ska kunna ta ut mig ordentligt idag. Combat är så sjukt roligt, men tungt, fast det är ju precis det jag gillar.

Melodifestivalen 2011Melodifestivalen

Ikväll har jag tackat nej till trevligt födelsedagsfika hos Fru Flodhäst för att stanna hemma med Älsklingen och familjen och titta på Melodifestivalen.
Det ska bli väldigt trevligt.
Det hade givetvis varit väldigt trevligt att göra det hemma hos Fru Flodhäst med vänner också men vi sågs knappt igår, jag och Älsklingen så jag kände att jag ville vara hemma.
Jag tror hon förstår mig och förlåter mig för det.

Lite att göra

Resten av Februari har jag bokat nåt varenda lördag tror jag. Nästa lördag ska jag med snygga grannen till stan under dagen. Det ska bli himla trevligt, jag tror aldrig vi tagit oss tid till en dejt i stan tidigare, bara vi två.
Jag blev inbjuden till att spela innebandy nästa lördag kl 19 och jag tackar för att jag ens blev tilltänkt, men innebandy är verkligen inte min grej.
Jag kommer antagligen sitta klistrad vid tv:n för att såga lite fler bidrag till Mellon, istället.

Lite mer att göra

Idag borde jag ta tag i nåt som verkligen känns sjukt jobbigt.
Bokföringen.
Jag ligger liiiiiiiiite efter kan man säga och momsen ska vara inne hos Skatteverket om exakt 1 vecka.
Kanske dax att sätta fart?
Eller så tar vi en fika och glömmer den ett tag till.
Eller så gör vi som Älsklingen: ”-På Lördag? Jaha…Jag sätter mig och spelar ett tag. OK?”

By the way, jag gillar årets Mello-logga skarpt. Klart en av de bästa!

 • http://viktfixerad.blogspot.com/ Viktfixerad

  Låter som en bra idé i längden att inte räkna in godiskcal utan köra 1700 från mat oavsett vad. Ärligt talat var min första tanke att godiskcal borde räknas lika mycket för de extrakcal kan ju sabba viktnedgången. Men nu efter en helg med massor av mina kcal från godis så ser jag det på ett lite annat sätt. Jag tror att mitt sätt att räkna på ledde till att jag lockades ta en ätardag igår som jag inte planerat. Långsiktigt är det nog bättre att äta ordentlig mat och om man nu äter godis ska det inte vara på bekostnad av mat. Tumme upp till dig som verkar ha fattat detta redan =)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Tack :)

   Jag tänkte som så att äter man 1700 kcal / dag, vilket inte är så mycket, och tränar 6 pass i veckan behöver kroppen nog all mat den kan få för dessa 1700 kcal. Godiset utöver, ska ligga utöver just av den orsaken.
   Sen luras man inte till att spara kcal till sånt heller, vilket jag känner är bra.
   De dagarna jag kör Combat bränner jag 550-600 kcal vilket gör att mitt intag egentligen bara är ca 1100 kcal och det är INTE mycket. Om en del av detta sen dessutom är godis, ja det säger sig självt att det inte är helt sunt.

   Kul att du är inne och kommenterar :)
   Jag ska bli bättre på att skriva hos dig med!

 • http://viktfixerad.blogspot.com/ Viktfixerad

  Kanske gäller godis av VVs egna märke? Till och med Ahlgrens bilar och gelégodis som jag trodde låg rätt lågt ger 369 resp 352 (Livsmedelsverkets databas). Hade tänkt käka lösgodis till Mello men blev tårta istället, ser fram emot mitt godis imorn =)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Ja, jag kanske är ute och cyklar helt men jag fortsätter räkna som jag gör :)
   Sak samma egentligen, så länge som det är ett medvetet val att äta. Det ska ändå hamna utanför mina 1700 kcal/dag (som ska vara mat).
   Väljer jag då att äta 300 g så är det så, oavsett hur många kalorier det blir.
   Det är ”billigare” utan choklad och dyrare med, sen får det väl kosta det det kostar ;)

   Tårta lät gott! Det var länge sedan jag åt tårta.
   Hoppas godiset smakar idag nu!

 • http://viktfixerad.blogspot.com/ Viktfixerad

  Jag räknar 350 kcal för lösgodis (två tredjedelar gelé och skum, resten choklad). Inte för att jag vill poffa sönder nån kaloribubbla utan undrar för jag vill också; hur får vi 200 kcal/100 g för godis? =)

  Gillar också Mello-loggan, skitsnygg. Fast än så länge känns inte Mello i sig helt super, men det är ju bara en deltävling.

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Det var vad ViktVäktarna sa. 200 för smågodis utan choklad å 300 med choklad per 100 g då :)