There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Win 7

- december 29, 2009 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Så har jag då bytt till Win 7 efter många om och men. Det slutade med att jag helt lagligt köpte mig en licens på Webbhallen och jag är såååå...

Så har jag då bytt till Win 7 efter många om och men. Det slutade med att jag helt lagligt köpte mig en licens på Webbhallen och jag är såååå nöjd!

Windows 7Min stationära burk har inte varit sig själv på sistone. Exakt vad som har gått fel vet jag inte, men Windows Xp installationen har varit korrupt och omöjlig att reparera. Det har varit problem efter problem och vid varje omstart har datorn fastnat och inte hittat något operativsystem alls. Så har jag skapat nytt mbr och ny bootsektor och sen har den startat. Det i sin tur har lett till att partitioner har försvunnit och all data med dem.

Jag vet inte om det är själva disken det är fel på eller om det bara har varit Windows installationen som blivit korrupt men trots att jag verkligen försökt så har jag inte lyckats reparera allt tillräckligt för att få det att fungera. Enda lösningen var att skaffa en ny hdd och installera om allt. Det jobbet ville jag inte lägga ner på en Win Xp skiva från 1992 så jag beslöt mig för att i samma veva uppgradera till Win 7.

Windows 7

Att sätta i ny hårddisk och installera Win 7 var hur simpelt som helst. Allt fungerade klockrent! Lovely!!! Det stora jobbet är att installera alla program på nytt och inte glömma att spara med epostadresser, favoriter, lösenord och annat som man lätt missar i en flytt.
Hittills har jag kommit så långt att jag installerat virusskyddet, Firefox med en del tillägg, Thunderbird (men jag loosade epostadresserna) & Roboform (som jag inte klarar mig utan).
Jag har räddat alla mina lösenord, bokmärken och favoriter. Jag har installerat mjukvaran för tangentbord och mus som ger mig en massa extra funktioner på knapparna.

Nu har jag bara alla andra 200 program kvar… Sen insåg jag också att jag behöver lite fler sladdar eftersom jag nu mer har 3 SATA diskar istället för 2 och jag hade bara sladdar för att koppla in 2 st. Men men, jag betar av allt lite i taget och den gamla c:// disken är inkopplad så jag kan kolla i utforskaren vilka program jag hade förut och lägga till dem ett i taget.

Win 7 känns i alla fall som ett enormt lyft från gamla XP.

Ledsen

Idag är det tisdag och jag åkte till mitt Tisdagsmöte som var inställt. Charlie var sjuk. Så jag passade på att fönstershoppa lite och tränade sen Afrodans som vanligt kl 12. Hemma igen runt halv två då jag åt lunch och sen fikade vi med tårta för Lilla T som fyller 12 år idag! 18.30 var det dax för Tisdagspump och det var verkligen med sorg i hjärtat för det var sista pumpen med Johanna.

Jag trodde nog inte att det skulle vara så svårt men jag måste erkänna att när jag kom hem och sa att jag kände mig lite ledsen så var det inte långt ifrån att tårarna rann. Usch vad det är jobbigt! Jag kommer verkligen att sakna Johanna! Tur att jag har en förstående man som serverade mig god middag och gott vin och sa att jag kan få vara precis hur ledsen som helst. Tur att jag har förstående kompisar som stöttar.

Det känns lite trist att avsluta året med en sån tråkig sak men det har hänt så mycket roligt och bra i mitt liv under 2009 så jag känner att jag nog kommer avsluta året med flaggan i topp.

Jag tror minsann att jag ska ta och summera 2009 i nästa inlägg. Till dess, ha det så bra alla!

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Hej Choklad!

  Jag tränar på Sats i Haninge, trivs jättebra där.

  Var tränar du?

  Kul att jag kunde inspirera dig till att motstå godissuget. Man behöver lite puffar åt rätt håll ibland, tillsammans klarar vi allt!

  /Tess

 • http://www.chokladprinsessan.blogg.se choklad

  Hej!
  Tack för att du räddade min kväll i soffan med extremt godissug efter omstart på v.v. 2010 är året jag ska lyckas. Såg att du tränar på sats, det gör jag med. vilket sats tränar du oftast på?
  /choklad