There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Ytterligheter

- december 19, 2009 - by , in Gott och Blandat, Träning, with no comments -

Bra och dåligt, högt och lågt. Det är en enda mishmash av känslor och funderingar. Bra saker, mindre bra saker, komplimanger och anklagelser. Ibland är jag ”On top of the...

Bra och dåligt, högt och lågt. Det är en enda mishmash av känslor och funderingar. Bra saker, mindre bra saker, komplimanger och anklagelser. Ibland är jag ”On top of the world”, får beröm och komplimanger och ibland dyker det upp folk i mitt liv som inte alls tycker om mig.

Men så är det ju, man kan inte älska alla, det gör inte jag heller.

Igår fick jag en spontan och oväntad komplimang, en bekräftelse på det jag jobbar så hårt för och det kändes underbart! Tänk att ett ord, eller några, kan göra så stor skillnad! Det är därför jag alltid hävdar att det är så viktigt att vi talar om för varandra hur viktiga vi är.
Skit i det svenska lagom
, skit i att det kanske sitter långt inne att ta sig modet att ge en komplimang. Gör det ändå och du kommer att se varför jag ber dig att göra det.

Visst är det trevligt med komplimanger om frisyr eller klädval men ännu härligare är det när komplimangerna handlar om oss som personer, om att vi är bra. Det kan man leva länge på.

Ärlig och rak

Jag har jobbat hårt med att hitta mig själv, med min självkänsla och jag kan se nu att ibland är jag en person som man älskar eller verkligen inte gillar. Till skillnad från förut när jag varken sa bu eller bä och aldrig stack ut från mängden.

Jag tror att de som gillar mig och de som inte gillar mig gör det av samma orsak. Jag sticker ut ibland med mina åsikter och jag står för dem.
Ibland är det skitjobbigt, men jag tvingar mig själv att fortsätta. För jag vill våga säga vad jag tycker och jag vill våga stå för att jag inte alltid håller med alla andra.

Det värsta är när andra sen visar tydligt att jag inte är omtyckt eller önskvärd, jag har så svårt för att hantera folk som inte gillar mig, och jag tar alltid åt mig mer av det, än jag tar åt mig av all kärlek jag får.
Men jag ska förändra det, för ska man sticka ut måste man klara av att hantera att alla inte tycker om en. Och jag har inget intresse av att vara omtyckt bara för att jag alltid stryker alla medhårs.

De som gillar mig däremot gör det för att jag är precis så här. Inget tjafs. Definitivt inget skitprat.

Manual?

När jag bråkar med mina stora barn och de ifrågasätter mina regler och beslut brukar jag säga att jag fattar alla mina beslut utifrån vad jag idag tror är bäst för dem. Det finns ingen manual, inget som guidar mig mer än mina egna instinkter.
Jag kanske inte har gjort alla rätt i slutändan men jag gör alltid så gott jag kan med det jag har just då.
Det är så livet är på nåt sätt. Utan manual.

Därför gäller det att tänka till innan, inte slänga ur sig saker man inte kan stå för, inte lova saker man inte kan hålla, inte snacka skit. Med respekt och ödmjukhet kommer man långt.

MEN!!! Det är inte meningen att man ska underkasta sig vad andra tycker, det är helt fel. Alla är vi lika även om vi har olika åsikter. Alla har vi rätt och fel. Du har lika stor rätt till att ha rätt som någon annan, och i de flesta fall är sanningen subjektiv och mycket handlar om hur vi uppfattar eller tolkar varandra.

Upp & ner

Hur som helst så har jag fått tre platser i Elenas topplista över årets händelser! Inte illa, hela tre platser gick till mig! Jag har nog aldrig varit på någon topplista tidigare.

Och så fick jag veta att min favvotränare i alla fall ska sluta till årsskiftet. Det har varit lite fram och tillbaka med det men nu verkar det bli såhär. Otroligt jobbigt men jag tänker inte låta mig nedslås av det utan får se det som ännu en utmaning.

Insikter
Dels så snubblade jag över en tränare som var allt jag behövde just då för att verkligen komma vidare och ta steget till att träna på riktigt.
Nu har jag precis kommit till min första stora motgång och det är att jag kommer att bli av med min tränare som verkligen är min stora inspiration och förebild. Det känns enormt trist men jag har tagit beslutet att inte låta mig nedslås av det utan snarare vara glad att jag har fått ha henne i mitt liv även om det bara var för ett litet tag och hedra det med att fortsätta träna vidare i samma takt.

Som den känslomänniska jag är så vänder det snabbt mellan glad och ledsen, ensam eller älskad och det är inte alls lätt alltid att hantera. Svårast är kanske att välja bort folk ur ens liv, även om man inser att det aldrig kommer att klicka. Även om man inser att det inte är roligt att man alltid tycker olika så känns det hemskt att välja bort folk.
Och svårt är det också närman blir bortvald även om man inser att det kanske egentligen är bra…

Men det händer fler roliga saker. Jag tränade 3 timmar igår och det var roligt för att jag insåg att jag faktiskt klarade av det!
Simning 2 km, spela badminton en timme och sen bodypump en timme på det.
Jag var visserligen rätt mör på pumpen och körde med lite lättare vikter än vanligt men jag gjorde det!!!

Sen var det bara att rusa hem och piffa till sig lite för att åka till Heron och kolla på Avatar 3D. Jag kan verkligen rekommendera den för alla fantasyfantaster, den var grym. Lite obehaglig tyckte jag, med allt krigande, förstörelsen och utrotandet men sjukt bra.

Jag vill bara nämna alla mina vänner här till sist som betyder så otroligt mycket för mig. Känner du dig träffad så ta åt dig. Ni är underbara allihopa!

Läs mer om mina vänner här & här